A héten nyit a Spar a kecskeméti Jász utcában

2018 feb 26
Megosztás
Spár áruház a Jász utcában

Éjjel nappal dolgoznak az egykori Jász utcai Opel Tormási helyén felépült Spar áruházban. 

A parkolót és a járdát még csinálják, odabenn a világítással és a polcok feltöltésével bíbelődnek a munkavállalók. Az út és környéke egyelőre csupa törmelék.

A homlokzaton molinó lengedez: nyitás március 1-én.

A várakozásokhoz képest rendes nagy áruházat varázsoltak az egykori autószalon és szervíz helyére a környékbeliek nem nagy örömére.

MInt arról már beszámoltunk: a Spar a Balaton utcai társasház-építési láz miatt vetett szemet a környékre, mert a térség egyre növekvő népessége mellett csak kis boltok szolgálják ki az igényeket.

Márciustól ennek vége - feltehetőleg a kis boltoknak is -, de nagy valószínűséggel a lakók nyugalmának, főleg hétvégenként. A Jász utcáról a Nyíri útra ugyanis eddig sem volt egyszerű kijutni a forgalom miatt, hogy a Spar autós vevői elkerüljék a torlódást kénytelenek lesznek majd a környező kis utcákon keresztül kijutni a körútra. 

Amikor a Spar megvette az egykori márkakereskedést, írtunk a cégnek az áruházzal felmerült aggályokkal kapcsolatban, de nem válaszoltak. Válaszoltak viszont néhány érdeklődő önkormányzat képviselőnek, azt ígérve, hogy lakossági fórumot tartanak majd ez ügyben. 

Ebből sem lett semmi.

Úgy tűnik a Spar nem csak jó kereskedelmi cég, de a politikához is konyítanak valamicskét: ígérni már tudnak.