A 30 éves GOMÉP büszke Lajosmizsére

2021 szep 25
Megosztás

A lajosmizsei székhelyű GOMÉP Ipari és Kereskedelmi Kft. idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Az öt nívódíjjal jutalmazott építőipari vállalkozás nem csak a minőségi munkáira, a folyamatos fejlesztésire, a stabilitására, hanem a székhelyére is büszke.

Nemrégen adták át az általuk kibővített lajosmizsei iskolát, amely felújításához ötmillió forint értékű felajánlással járultak hozzá, de nem csak ez volt az egyetlen helyi kivitelezésük. 

A nyár elejére fejezték be a több mint 1 milliárd forint értékű „Zöld Város Program” elnevezésű projekt első és harmadik ütemét, melyek keretében megújult a városháza környéke és a szomszédos Iskola-tó környezete, továbbá felújították és bővítették a helyi piacot. A beruházás részeként az év végéig a Szabadság teret fogják modernizálni. Mindezek mellett a Fekete István Sportiskolai Általános Iskola három részből álló bővítési és felújítási munkálatait is a GOMÉP Kft. végezte el, így a diákokat egy teljesen megújult, nagyobb intézmény fogadta az őszi tanévkezdésre. 

A nettó 380 millió forint értékű iskolai beruházás részleteiről Gombkötő Márk tulajdonos, ügyvezető beszélt lapunknak. 

– A növekvő gyereklétszám miatt vált szükségessé az újabb iskolabővítést. A kétszintes új szárnyban kilenc tantermet alakítottunk ki. A régi iskolarész két ütemben épült fel a 20. században, a magas tetős részt még az 1930-as években a Klebersberg-féle népiskolai program keretében, az épületállomány nagyobb részét pedig 1976 és 1986 között, előregyártott vasbetonból készítették. E miatt eltért az építészeti karakterük. Az általunk kivitelezett új épület ebbe a semleges építészeti stílusba simul bele, egyedüli építészeti elemként a bejáratot hangsúlyoztuk monolitikus előtető elemmel – fejtette ki  Gombkötő Márk. 

Elmondta: az iskolabővítés második pillére a régi épületben lévő hat tanterem, valamint a folyosó felújítása volt. A tantermek bejárati ajtóit, a burkolatokat és a világítást cserélték le, valamint a folyosó padlózatát modernizálták. A beruházás harmadik része pedig az udvart érintette, ahol a gumiburkolat alépítményét készítették el. 

– Helyi vállalkozásként fontosnak tartjuk az intézmény megfelelő működését, ezért úgy döntöttünk, hogy adományként ajánljuk fel a kért, 400 négyzetméter felületű burkolat alatti betonozott rétegrend megépítését.

Ezzel a támogatásunkkal több mint ötmillió forinttal segítettük az iskolát – tette hozzá  Gombkötő Márk.

A GOMÉP Kft. nyitott a legújabb technológiákra, de sohasem szakított az építőipari hagyományokkal. Az elkötelezett szakmaiságukért, a rendíthetetlen társadalmi szerepvállalásukért,  a műemlékvédelmi tevékenységeik elismeréseként 2014-ben felvételt nyertek a Kós Károly Egyesület tagjai közé.

A cég naprakészségét és sokoldalúságát jelzi, hogy immáron Bács-Kiskun Megyében is letették a névjegyüket többek között logisztikai raktárak, gyár-és üzemépületek zöldmezős kivitelezési és korszerűsítési munkáiban, de ebbe a sorba tartozik a magas színvonalúan kivitelezett tiszakécskei négy csillagos Barack Hotel, vagy a kecskeméti Katica Bölcsőde is.

A Gombkötő Márk által alapított vállalkozás árbevétele jelenleg megközelíti a 7 milliárd forintot, és 120 főnek nyújt biztos megélhetést. 

GOMÉP Kft.

6050 Lajosmizse, Dózsa Gy út 219.

www.gomepito.hu

TEGYEN PRÓBÁRA BENNÜNKET!