4 migráns, 6 előállítás, 2 körözött, 2 baleset a hétvégi eredmény

2018 szep 16
Megosztás

Az elmúlt 24 órában a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök összesen négy migránst tartóztattak fel Homorúd közigazgatási területén és Tompa Közúti Határátkelőhelyen, illetve további két esetben öt főt akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Az egyenruhások a megye területén nyolc személyt fogtak el, hatot pedig előállítottak. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen 4 óra 20 perckor egy magyar állampolgár jelentkezett kilépésre. A férfiről kiderült, hogy a Miskolci Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja körözi, így őt őrizetbe vették.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei 7 óra 58 perckor egy 37 éves nőt igazoltattak. Ellene a bíróság adott ki elfogatóparancsot kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nőt bűnügyi őrizetbe vették.

A kecskeméti rendőrök 12 óra 39 perckor egy 20 éves helyi lakost fogtak el, akit a bíróság azért keresett, mert a részére kiszabott pénzbírságot nem fizette meg, így azt elzárásra változtatták át.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két könnyű személyi sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt egy sofőrt állítottak elő vér- és vizelet-mintavételre.

Izsák külterületén, az 5301-es számú úton közlekedett 2018. szeptember 15-én 15 óra körül egy 31 éves helyi lakos egy Volkswagen Transporter tehergépjárművel. A helyszíni szemle adatai szerint a férfi egy balra ívelő kanyarban az útpadkára sodródott, majd az úttestre visszatérve elvesztette uralmát a jármű felett, így ismét a padkára hajtva egy fának ütközött. A jármű végül visszacsapódott az út szélére, ahol megállt. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sofőr a baleset következtében könnyű sérülést szenvedett.