71 éves drogdíler ellen emeltek vádat

2020 nov 4
Megosztás

A bűnszervezet vezetőjével szemben életfogytiglani szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség –   a bűnszervezet tagja volt az ő 71 éves édesanyja is.   

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben és társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken három férfival és egy nővel szemben.

A vádirat lényege szerint a 48 éves I. r. vádlott édesanyjával a II. r. vádlottal, valamint a III. r. és IV. r. vádlottakkal 2018. novemberétől olyan bűnszervezetet alakított ki és vezetett, amelynek fő tevékenysége kokain és szintetikus drogok Hollandiából  Magyarországra beszállítása és itthoni értékesítése volt.

A nyomozás megállapította, hogy drogbehozatalhoz az I. r. vádlott rendelkezett holland kapcsolatokkal, így az árut ő rendelte meg, majd a vádlottak Magyarországon autót béreltek és azt valamelyikük kivitte, miközben a többiek a Budapest- Eindhoven – Budapest repülőjárattal kísérték őt.

A megvásárolt drogot a bérelt autók gyári karosszériájába rejtették el és egyikük hozta be Magyarországra, ahol már a többiek várták őt, majd azt a III. r. vádlott óbudai lakásában raktározták és onnan adták el.

A legutolsó szállítmány 2019. január 12. napján este érkezett Magyarországra, amikor a vádlottak elfogására éppen III. r. vádlott lakásának mélyparkolójában került sor, amint éppen a szállítmány rakodták ki a bérelt gépkocsiból. Ekkor a rendőrök a büntetőjogi minősített esetet megalapozó jelentős mennyiségű drog  háromszázötszörösét, mintegy 5 kilogramm kokaint és 50 ezer darab amfetamin tablettát foglaltak le.

Az anya és fia letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást és mivel már  ítélték el őket kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, ezért ők különös visszaesőnek tekinthetők, közülük az I. r. vádlottra életfogytiglani szabadságvesztés büntetés kiszabására is tett indítványt a főügyészség.