Ágazati elismerés a BÁCSVÍZ két szakemberének

2020 nov 3
Megosztás

A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben megtartott ünnepség keretében adták át a Magyar Víziközmű Szövetség ágazati kitüntetéseit a BÁCSVÍZ Zrt. két munkatársának november 3-án, a cég kecskeméti, központi telephelyének konferenciatermében. Tóth József műszakvezető csatornamű-gépész Víz Világnapi emlékérmet vehetett át, Boros Ferenc elektrikus pedig elismerő oklevélben részesült. Az elismeréseket Nagy Edit, a MaVíz főtitkára és Kurdi Viktor, a BÁCSVÍZ elnök-vezérigazgatója, a szakmai szövetség elnöke adták át. 

A kitüntetéseket még kora tavasszal ítélték oda, és a hagyományoknak megfelelően a Víz Világnapja alkalmából megtartott ágazati ünnepségen adták volna át, március végén. A koronavírus-helyzet miatt a rendezvény elmaradt, így a járványügyi előírások maximális betartása mellett most került sor a kitüntetések átadására.

Tóth József, a BÁCSVÍZ Zrt. műszakvezető csatornamű-gépésze 1983-ban kezdte meg pályafutását a Társaság jogelődjénél. A modern kecskeméti szennyvíztisztító telep átadása óta ott végzi feladatait. Kitartó munkájának és rutinjának köszönhetően azonnal észreveszi, ha egy gép meghibásodik, vagy szokatlanul működik. Munkatársaival együttműködő, a hozzá beosztott kollégáinak közvetlen és figyelmes vezetője. Évtizedek óta a cég szakszervezeti vezetője is, korábban titkárként, jelenleg elnökként dolgozik. Közel négy évtizedes kiemelkedő szakmai, gyakorlati és érdekképviseleti tevékenységéért érdemelte ki a Víz Világnapi emlékérem kitüntetést.

Boros Ferenc, a BÁCSVÍZ Zrt. elektrikusa 37 évvel ezelőtt kezdett el dolgozni a Társaság jogelődjénél. Jelenlegi munkakörét 2009 óta tölti be, megbízhatósága, szakmai tapasztalata alapján ő lett az elektrikusok vezetője. 2014-ben vezérigazgatói dicséretben részesült a szakmával szembeni elkötelezettségének elismeréseként. Hozzáértése révén számos sikeres projekthez járult hozzá a BÁCSVÍZ-nél, mint például az ivóvízminőség-javító programok, a technológia hatékonyabbá tétele, vagy a központi üzemfelügyelet létrehozása. Mindezek alapján ítélték oda számára az elismerő oklevelet.