Agyonverték, kirabolták Tiszakécskén a hátizsákos turistát

2016 május 2
Megosztás
ofir gross

Az izraeli Ofir Gross orvosegyetemre járt Németországban, mérnök kutató volt. Több nyelven beszélt, szeretett utazni, stoppal, kamionokba kéredzkedve járta be Európát. Lényegében hátizsákos világutazó volt, aki leginkább alkalmi szállásokon, ismerősöknél, olcsón kiadott, vagy ingyenesen használható cserelakásokban húzta meg magát. Magyarországra néhány hónapja érkezett, Kecskeméten lakott egy darabig, de a város zajos volt a számára, ezért kiköltözött Tiszakécskére, mondván nem csak csendesebb, hanem a szállás is olcsóbb. Ott azonban nem volt megelégedve a szobával és az Internetet is lassúnak találta, ezért néhány nap után kiköltözött onnan. Ez okozta a vesztét, mert a tragédia éjszakáján a szabad ég alatt aludt a hálózsákjában. Napközben egyébként sok időt töltött a tiszakécskei vasútállomás büféjében, ahol ingyenes és számára gyors internet volt, vélhetően későbbi gyilkosai is itt szúrták ki maguknak a laptopozó vékony férfit.

A nyomozás eddig adatai szerint a 21 éves kocséri N. Károly, valamint és 19 éves lakitelki S. Endre gyanúsítottak 2016. április 22-én az esti órákban egy tiszakécskei romos ház udvarán cserkészték be a hálózsákban alvó férfit azzal a céllal, hogy kirabolják. A téglákkal kezdték el ütni verni, Ofir Gross néhány percen belül belehalt a súlyos fejsérüléseibe. Hátiszákját, szatyorjait, zsebeit átkutatták, két mobilt, egy laptopot és némi készpénzt zsákmányoltak. A holttestet egy közeli melléképületbe húzták és törmeléket hánytak rá, hogy elrejtsék.

Egy telefont és a laptopot az egyik elkövető értékesítette, míg a másik mobiltelefont, valamint a sértett vagyontárgyainak egy részét - a sátrat és a hátizsákot a benne lévő tárgyakkal – a gyanúsítottak elásták.

 A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indítványozta a két gyanúsított előzetes letartóztatását, akiket a Kecskeméti Járásbíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezett.

Az ügyészség szerint a két férfi előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének. A gyanúsítottak további nyomozási cselekményeken történő részvétele kizárólag előzetes letartóztatásuk elrendelésével biztosítható megnyugtatóan. Emellett alappal feltehető az is, hogy a gyanúsítottak a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetnék.

A két féri beismerte tettét.

Mint arról beszámoltunk, a Blikk úgy tudja, hogy a két gyanúsított drogfogyasztó volt.

A gyanúsítottak előállítását az alábbi rendőrségi videón tekinthetik meg.