Ajándékozzon cifra élményt anyák napjára

2022 ápr 28
Megosztás

A kecskeméti Cifrapalota várja az édesanyákat és gyermekeiket  április 30-án, szombaton 14:00 órára különleges anyák napi workshopra.

A program rendhagyó tárlatvezetéssel kezdődik a nőiesség témakörében. Az újonnan nyílt Magyar Géniusz kiállítást végigjárva megismerhetik a résztvevők a magyar történelem és művészet női motívumait, értékeit.

Akiket érdekelnek az ékszerek és kíváncsi, mit hordhatott egy rangos, elit hölgy a késő bronzkori Európában vagy megcsodálná a női ruhák gyönyörű népi motívumait, akkor itt a lehetőség.

A tárlatvezetés után Székely Zsófia, a Sofistica design tulajdonosa vezeti be a résztvevőket az ékszerkészítés világába. Zsófi kézi kivitelezésű ékszerei a legkülönbözőbb technikákkal, színkombinációkban és méretekben készülnek süthető gyurmából, így bárki könnyedén találhat köztük kedvére valót. A workshopon a résztvevőknek lehetősége nyílik saját ékszerük megtervezésére és elkészítésére.

Minden szombaton, így április 30-án is nyitott tárlatvezetést szerveznek a Magyar Géniusz vándorkiállításon, ahol a vendégek olyan kuriózumokat tekinthetnek meg, mint pl.: Csontváry, Rippl-Rónai, Mednyánszky, Vasarely, Erkel aranykoszorúja, Kossuth úti táskája, Gárdonyi naplója, honfoglaláskori tarsolylemezek, bronzkori aranyak, és a többi 150 kiemelkedő műtárgy a vidéki múzeumok legféltettebb kincsei.

A Magyar Géniusz Program minden tekintetben újat és forradalmit hoz létre. Eddig soha nem látott módon egy nagyszabású és reprezentatív kiállításon belül vonultatja fel a vidék géniuszait, a vidéki muzeális intézmények legértékesebb és legkülönlegesebb műtárgyait. Hitvallásunk szerint géniusz éppúgy egy magyar gondolat, egy érzés, ahogyan nemzeti hőseink tettei, lángelméink alkotásai, vagy akár a helyi tradíciókat éltető, népi tárgyak is. Emellett a program pályázat keretében anyagi támogatást nyújt a vidéki, muzeális intézmények számára múzeumi értékeik kidomborítására. Mindezzel fejet hajtunk elődeink nagysága előtt és szellemi emlékművet állítunk a magyar kreativitásnak és zsenialitásnak. Nemzeti létünket és identitásunkat muzeális eszközökkel támogatva a magyar géniuszok példáját emeljük mindennapjainkba, közvetlen környezetünkbe, mely követésre sarkall.

Részletek:

kkjm.hu/esemenyek/programok-magyar-geniusz-vandorkiallitas/