Akadozik a baromfitermelők kártalanítása

2017 feb 2
Megosztás
Király József, Gőgös Zoltán

Bács-Kiskun Megye összes szárnyas- és baromfitenyésztőjét érintik a madárinfluenza okozta károk - tudtuk meg Gőgös Zoltán országgyűlési képviselőtől, az MSZP agrárszakértőjétől, aki Király József regionális pártelnök meghívására érkezett Kecskemétre és tartott csütörtökön sajtótájékoztatót a Vidékfejlesztési Államtitkárság előtt.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a szaktárca tájékoztatása szerint minden támogatás megadnak az érintett gazdáknak, de sajnos  a kárpótlás a rendszer miatt akadozik, mert a sor végén álló termelők még mindig nem kapták meg kártalanítást.

Elhangzott: szeretné, ha közvetlenül fordulnának hozzá mindazok, akik nem kapták meg a kártalanítást, hogy mihamarabb segíthessen. 

Elmondta: a Vidékfejlesztési Államtitkárság óriási költségeket áldoz a hivatali dolgozók napi szállítására. Hozzátette: ennél lennének családbarát és költséghatékonyabb megoldások, akár lakást is bérelhetnének az érintett hivatalnokoknak, mert az is olcsóbb lenne a magánfuvarozó céggel történő utaztatásuknál.