Alapítója előtt tiszteleg a LEGO a fa minifigurával

2019 nov 10
Megosztás

A LEGO minifigura az 1978-as megjelenését követően korunk egyik legismertebb popkulturális ikonjává vált. 

A LEGO most a figura  5:1 méretarányúra nagyított, limitált másával tiszteleg öröksége előtt. A jubileumi figura az alapító előtt is fejet hajtva, fából készült.

Az 1932-ben, Ole Kirk Kristiansen ácsmester által alapított LEGO vállalat első játékai ugyanis fából és kézzel készültek.

Ole szaktudása és a részletekre kiterjedő figyelme biztosította a termékek magas minőségét, de amikor a második világháború utóhatásaként a fakészletek szűkössé váltak, műanyag játékokkal bővítette termelését, a többi pedig már történelem.

1950-ben Ole Kirk Kristiansen azt mondta: „Mindig elkötelezett voltam amellett, hogy a legszebb és legtartósabb tárgyakat készítsem el, és csakúgy, mint a többi ács, én is abban hiszek, hogy a legjobb reklám az, ha a termék eladja magát. Célunk, hogy igazán jó, jól összerakott és finoman kidolgozott munkákat gyártsunk, és biztosítsuk, hogy a LEGO termékek mindig kitűnjenek kivételes minőségükkel.”

A LEGO, tisztelegve a magas minőségű, kézzel készített fajátékokat gyártó múlt előtt, ez a prémium modell az Erdőgazdálkodási Tanács által hitelesített tölgyből készült kézzel, és pont olyan mozgatható, sárga műanyag kezek csatlakoznak hozzá, mint amilyen a mai minifiguráknak van. A modell 20 cm magas, 11 cm széles és 9 cm mély. Az utolsó LEGO termék, amiben a fát és a műanyagot kombinálták, az a 60 évvel ezelőtti 1130 Bedford tűzoltóautó volt 1959-ben.

A klasszikus LEGO minifigura 5:1 méretarányúra felnagyított változata egy prémium ajándékdobozban érkezik, amelyben található még egy 28 oldalas, a minifigura történetét és az új fa modell fejlesztésének részleteit tartalmazó kiskönyv is. Emellett a csomagban van még néhány inspirációként szolgáló példa arról, hogy a LEGO dizájnerek hogyan szabták személyre saját példányukat, valamint néhány ötlet arra vonatkozóan, milyen kiegészítőket lehet építeni a dobozban található LEGO elemekből.

1978-as bevezetése óta több mint 8 000 féle különböző minifigura jelent meg, nem is említve azt a számtalan változatot, amit a gyerekek maguk építettek. Ez az új kiadás sem kivétel. A tulajdonosait arra biztatják, hogy engedjék szabadon kreativitásukat és egyedi módokon dekorálják a minifigurájukat, majd büszkén állítsák ki otthon, az irodában vagy akár a közösségi média felületein a #LEGOOriginals hashtag kíséretében.