Aranyszalagot kapott az akasztói szikiponty

2016 nov 16
Megosztás
akasztói szikiponty

Az Aranyszalagot a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) alapította, és olyan hazai termékek kapják, amelyek elérik a világszínvonalat.

A cím odaítélése mögött az a meggyőződés áll, hogy a konyha valójában a terroár művészete. Vagyis létérdek, hogy Magyarországon lábat vessen a rendkívüli hazai minőség – az, ami valóban egyedivé és sajátossá tehetné a magyar konyhát.

Az Aranyszalagot jelenleg az ország élvonalbeli konyhafőnökei és független szakemberek bevonásával adja ki az MGE. A Gault&Millau Magyarország mindezt abban a reményben támogatja, hogy a hiteles minőségtanúsítás egyszerre védi a termelőt és a fogyasztót. Egyszerre teszi érdekeltté az embert a minőség előállításában és annak megvásárlásában. Közös célunk az átláthatóság és a minőség piaci esélyének megteremtése.

Ehhez a Magyar Gasztronómiai Egyesület a civil társadalom és a magyar állam partnerségét kéri – hogy ezek a szempontok, a rendkívüli minőség szempontjai beépülhessenek a magyar jogrendszerbe. És ami még fontosabb: a köztudatba. Könnyen belátható, hogy ha egy ilyen rendszer működik, ez jobb országot jelent.

Az idei Aranyszalag-díjat az akasztói sziki ponty kapta.

A részletes eredményről itt olvashat.