Autórongálással akart bosszút állni a rendőrökön

2022 feb 8
Megosztás

A Kecskeméti Járási Ügyészség két rendbeli rongálás vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 júniusában Kecskeméten – miután gyanúsítottként hallgatták ki egy garázdaság miatt – bosszúból megrongált kettő, a rendőrség közelében parkoló személyautót.

A vádirat szerint a büntetett előéletű vádlottat 2020. június 6-án délelőtt a Kecskeméti Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki egy kecskeméti templomban, ittas állapotban elkövetett garázdaság miatt.

A vádlott – miután távozott a rendőrség épületéből – a gyanúsítotti kihallgatása miatt bosszút akart állni a rendőrökön. Először egy Forrás utcai parkolóhoz ment, ahol kiválasztott egy személyautót. Azt hitte, hogy a lezárt gépkocsi az őt kihallgató rendőr autója, ezért a jármű jobb oldali visszapillantó tükrét egy mozdulattal szándékosan letörte. A vádlott a rongálással egy rendőr sértettnek 172.000 forint kárt okozott.

Ezután a vádlott egy Batthyány utcai társasház mögött parkoló gépkocsihoz ment és annak a jobb oldali tükrét szándékosan összetörte. Az újabb rongálással egy másik, szintén rendőr sértettnek 85 ezer forint kárt okozott.

A rongálás két sértettje nem azonos azzal a rendőrrel, aki a vádlottat gyanúsítottként hallgatta ki a garázdaság ügyében.

A szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség 2 rendbeli rongálás vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fogház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy az ügyét a bíróság egyesítse a garázdaság miatt folyó eljáráshoz. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.