Az ellenzék nem támogatta az éjszakai sebességkorlátozást

2023 jún 26
Megosztás

A kecskeméti önkormányzat Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottsága a legutóbbi ülésén tárgyalta a kiskörút éjszakai autós versengéseit visszaszorító sebességkorlátozás bevezetését. 

Mint ismert, egyre több ellenőrzéssel és razziával szorítja vissza a rendőrség a kiskörúti versengőket. Ez azonban nem hozott végleges megoldást, mert két ellenőrzés között újra visszatértek a fiatal versenyzők. Szakmai javaslat született arról, hogy gyorsan,  hatékonyan és lényegében költségmentesen tovább lehetne szigorítani a belváros közlekedési rendjét azzal, hogy a kiskörút érintett szakaszain este tíz órától reggel négy óráig 30 km/h-ás sebességkorlátozást vezetnének be. 

Az alacsonyabb sebesség miatt a csökken a zajkibocsátás, ami miatt az érintett területek mellett lakók életminősége javul. Ez a megoldás hozzájárul a nagy sebességgel közlekedő gépkocsik számának visszaszorításához is a hatékony ellenőrzési is szankcionálási lehetőség miatt” - áll az előterjesztésben.

A bizottság ellenzéki elnöke Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője, valamint az egyesület két külső delegáltja, Marczi Albert és Koskár István nem támogatta a javaslatot, a szavazáskor tartózkodtak, a kormánypárti képviselők, Sipos László, Kósa József, Nemcsik Mátyás viszont támogatták, hogy augusztus 1-től életbe lépjen az éjszakai sebességkorlátozás Kecskemét belvárosában.