AZ ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ ÉS A ZÖLDHULLADÉK 2019-ES SZÁLLÍTÁSI IDŐPONTJAI KECSKEMÉTEN

2019 jan 2
Megosztás

HÁZHOZ MENŐ ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉS

A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zöld színű lebomló műanyag zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú kötegekben összekötve (alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben), a zöld zsák mellé helyezze ki az ingatlana elé, a közterületet nem szennyező módon.

Zsákok begyűjtésének módja: A zöldhulladék gyűjtésére szolgáló emblémás zsákokat (zöld hulladék) a gyűjtési napokon reggel 6:00 óráig szíveskedjen kihelyezni az ingatlan elé, mert a hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után a kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani! Amennyiben a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, Társaságunk jogosult megtagadni annak elszállítását. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg térítésmentesen a járat 2 db zöld színű, lebomló, emblémás cserezsákot biztosít. Szükség szerint további zsákok (alkalmanként 3 db) az Ügyfélszolgálati irodánkban térítésmentesen vehetők át.

További zsákokat az alábbi értékesítési helyeken lehet beszerezni átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében az ingatlanhasználó, vagy meghatalmazottja, a közszolgáltatás számlafizetője nevére. A zsák átvételéhez személyes okmányok szükségesek, mivel a közszolgáltatás ellenértéke (kommunális többlethulladékos zsák árával megegyező: 295 Ft+ÁFA/db), utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra.

HÁZHOZ MENŐ CSOMAGOLÁSI HULLADÉKGYŰJTÉS

Zsákok begyűjtésének módja: A csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló zsákokat (újrahasznosítható hulladék) a gyűjtési napokon reggel 6:00 óráig szíveskedjen kihelyezni az ingatlan elé, mert a hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani! Amennyiben háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül kihelyezésre, Társaságunk jogosult megtagadni annak elszállítását. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink annyi cserezsákot adnak, amennyi kihelyezésre került. A csomagolási hulladék bármilyen áttetsző (nem fekete) zsákban is kihelyezhető!

FONTOS! Kérjük, hogy a biztonságos munkavégzés érdekében üveget NE helyezzen a zsákba! Az üveg (színes és színtelen öblös, üdítős, boros, pezsgős) gyűjtése kiöblítve a szelektív szigeteken történik.

HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

A lomtalanítást évente (jan. – dec.) ingatlanonként KÉT alkalommal (3m3/ alkalom mennyiségben) házhoz menő rendszerrel végezzük el, mely a 76/501-926 (2. menüpont) telefonszámon (ügyfélfogadási időben) igényelhető.

A lomtalanítás házhoz menő rendszerben történő elvégzése azt jelenti, hogy a lakosok - számukra kedvező módon - az egyedi megrendeléseik alapján jogosultak évente 2 alkalommal megrendelni a lomtalanítást, így nem kell egy meghatározott időponthoz igazodni.

Ügyfélszolgálat és zsák értékesítés

cím

ügyfélfogadás

telefon

e-mail

honlap

Kecskemét,

Béke fasor 71/A

Csányi krt. 14.

H: 8.00 - 20.00

K, Sze, Cs: 08.00 - 15.00

P: 8.00-12.00

76/501-926

kecskemetugyfelszolgalat@dtkh.hu

-

DTkH Nonprofit Kft.

2700 Cegléd, Pesti út 65.

H: 8.00 - 20.00

K, Sze, Cs: 08.00 - 15.00

53/500-152

53/500-153

ugyfelszolgalat@dtkh.hu

www.dtkh.hu