BÁCSVÍZ-es bringások az élmezőnyben

2023 nov 18
Megosztás

Remek eredményeket értek el a BÁCSVÍZ Zrt. munkatársai a Bringázz a munkába! kampány szeptemberben meghirdetett és október végéig tartó kihívásán. A 106 regisztrált céges csapat közül a 3. legjobb eredményt érték el, az egyéni listán pedig Praksch László (a képen balról) informatikus, adatvédelmi tisztviselő a 13. helyen végzett, míg Berecz Lajos laboratóriumvezető helyettes a 18. lett.

A Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Aktív Magyarország anyagi támogatásával megvalósuló Bringázz a munkába! kampány 2023-ban is a munkahelyek kerékpárral történő megközelítését kívánja népszerűsíteni. A biciklizés a BÁCSVÍZ-nél is közkedvelt közlekedési mód, nagyon sok vízműves jár kerékpárral dolgozni, emellett pedig többen is rendszeresen részt vesznek különböző bringás sportprogramokon, mint például az évente megrendezett Balatonkör Kerékpár Túra, vagy a Tisza-tó Túra. Keliger Dóra HR munkatárs, a BÁCSVÍZ-es sportprogramok aktív szervezője, koordinátora elmondta, hogy a szeptemberben meghirdetett, Bringázz a munkába felhívás is rendkívül kedvező fogadtatásra talált a kollégák körében, amit az elért szép eredmény – azaz a 106 regisztrált céges csapat közül a 3. hely megszerzése – is egyértelműen jelez. A kihíváshoz csatlakozóknak egyébként nem volt más teendőjük, mint letölteni a részvételhez szükséges applikációt, és csatlakozni a BÁCSVÍZ csapatához, így közösen tudtak pontokat gyűjteni. A kihívás során nem az számított, hogy ki hány kilométert tekert egy nap, hanem az, hogy egy héten hányszor, vagyis milyen gyakorisággal pattant nyeregbe azért, hogy dolgozni menjen. 

A szeptemberi-októberi kihívás egyéni listáján a 13. helyen végző Praksch László elmondta, hogy nem most csatlakozott a bringások népes táborához, régi tagja a Magyar Kerékpárosklubnak, így tudott is a kihívásról. Hangsúlyozta, hogy a biciklizés számára nagyon kedvelt mozgásforma, ami amellett, hogy kikapcsolja, az egészségmegőrzést is jól szolgálja. Hozzátette: amikor csak lehet, gyakorolja is, idén nyár eleje óta például már több mint 2300 kilométer tekert le, amikor pedig a téli, zordabb napok jönnek, akkor szobakerékpározással váltja fel a kinti biciklizést. Az egyéni listán 18. helyezett Berecz Lajostól megtudtuk, hogy ő sem a felhívás miatt vette elő a kerékpárt. Elmondta, hogy

ha nincs valamilyen akadálya, akkor egész évben bringával jár munkába, ráadásul előtte és utána még gyermekét is maga mögé ülteti, és így viszi iskolába, illetve onnan haza.