A BÁCSVÍZ kollektívája is örömtáncot lejtett

2021 május 8
Megosztás

A több mint 70 éves múltra visszatekintő BÁCSVÍZ Zrt. munkatársaiként úgy éreztük, hogy fontos csatlakoznunk a világon átívelő örömtánc kihíváshoz a „Jerusalema Dance Challenge"-hez. 

- A táncunkkal az összetartásunkat, az elhivatottságunkat és a jövő iránti pozitív életszemléletünket fejezzük ki - írják a BÁCSVÍZ Zrt. munkatársai.

Hozzátették: Ezzel a videóval is betekintést szeretnének nyújtani a fenntarthatóság alapelveivel összhangban végzett környezet- és energiatudatos mindennapi munkájukba, mellyel hozzájárulnak az 58 településen élő mintegy 360 ezer felhasználónk mindennapjaihoz.

A kisfilmben szinte minden szakterületünk képviselteti magát, így látható, milyen sok szervezeti egység összehangolt tevékenysége szükséges ahhoz, hogy a csapból tiszta ivóvíz folyjon, valamint hogy a használt víz elvezetésre és megtisztításra kerüljön.

A kihívásról

A 2020-as év legjobb tánc kihívása a dél-afrikai DJ Master KG és Nomcedo Jerusalema című dala. Baráti társaságok, munkahelyi közösségek, kicsik és nagyok ezrei tanulták már meg a lépéseket, és töltötték fel a videót tányérral a kezükben vagy anélkül a közösségi oldalakra.

A tányér azért, mert az eredeti koreográfia februárból való. Az angolai „Fenómos do Semba” nevű tánccsoport az 5. születésnapját ünnepelte éppen, amikor felcsendültek a taktusok, és tányérral a kezükben elkezdtek táncolni. Elmondásuk szerint a boldogságot akarták megmutatni. Az afrikaiak, főleg az angolaiak egyszerűségét. Azt, hogy lehetséges a boldogság, még akkor is ha semmid nincs, vagy ha olyan időket élünk, mint most a világjárvány kellős közepette.

Két nap alatt két millióan látták a kezükben tányérral bulizó angolai táncosokat.

Arról nincsenek pontos adatok, hogy világon eddig hányan csatlakoztak a tánc kihíváshoz. De nagyon sok intézmény, főleg kórházak is csatlakoztak a kihíváshoz. A szlogenjük a következő volt: 

Érted táncolunk. Téged gyógyítunk. Neked küldjük a reményt. Neked, aki a frontvonalon küzdesz... Neked, aki gyermeket nevelsz... Neked, aki kimerülésig elfáradtál... Neked, aki már nem tudsz mosolyogni... Neked, aki gyászolsz... Neked, akit maga alá temet a harmadik hullám. Magunknak, mert csak együtt tudjuk túlélni a járványt..

Az eredeti dal megtekintése immár meghaladta a 265 milliót.