A Bácsvíz a környezettudatosságot népszerűsíti a Csiperó Fesztiválon

2018 júl 6
Megosztás
Bácsvíz stand Kecskeméten

Tiszta víz, tiszta energia - hangoztatja filozófiáját a fenntartható fejlődés jegyében a Bácsvíz Zrt. is Kecskemét főterén, ahol többek között a Csiperó Fesztiválon részt vevő fiataloknak  is bemutatják környezetvédelmi küldetésüket.

Az egykori sajtóház előtt lévő standjukon áll két tisztán elektromos meghajtású járművük, amelyekkel hétköznapokon a szolgáltatásaikat végzik az illetékességi területük 57 településén. A Bácsvíz Zrt.-nek egyébként a legnagyobb az elektromos autóflottája Kecskeméten és további nulla emissziós járművek beszerzését tervezik.

A szakemberek angol és magyar nyelven mutatták be a járműüzemeltetéssel kapcsolatos tapasztalataikat, valamint helyszíni rajpályázatot is hirdettek ennek jegyében.

Temesvári Péter, fejlesztési osztályvezető a Hírösvénynek elmondta: rendkívül költséghatékonyak az elektromos autóik, amelyek sima konnektorból is "tankolnak" és rátöltés nélkül mindössze 600 forintból meg tudják járni Budapestet oda-vissza. Hozzátette: mindemellett a fenntartási költségeik is nagyon kedvezőek, mert nincs robbanómotor, hajtáslánc, olaj és szűrőcsere. Hangsúlyozta: fejlesztéseik ezen a területen is összhangban a van a cég ideológiájával, miszerint: tiszta víz, tiszta környezet és tiszta energia.