Bányais diákok reálos sikerei

2014 jún 1
Megosztás
Molnár Balázs és Simon Dani

Az eddigi legsikeresebb kecskeméti diákteljesítmény született az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyen. Két kecskeméti srác díjazott lett, majd Simon Dani matekban is nyert.

 

Május 23. és 25. között Győrben rendezték meg a XXIV. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny döntőjét. Városunkból két tanuló lett díjazott.  Molnár Balázs és Simon Dániel Gábor 8.A , a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium tanulói.  Mindketten 2. díjban részesültek, miután a pontszámok alapján Dani 4. helyezett, Balázs 5. helyezett lett. 

A helyezéseken túl Dani különdíjat kapott a Fizikai összefüggések teszt-feladat kiváló megoldásáért, míg Balázs a különdíjat a Fizikatörténet feladat kiváló megoldásával érdemelte ki. Felkészítő tanáruk: Bakk János. 

Tudomásunk szerint Kecskemét Városának ezen híres versenyen ilyen sikeres eredménye még nem volt. 

Dani nem sokat pihent

A rákövetkező hétvégén Simon Dani nem cicózott sokat, országos 3. helyezést ért el a 43. Kalmár László Matematika Versenyen.  A hétvégén Budapesten rendezett Matematika verseny döntőjén díjazták 3-8- ig osztályosokig  a legeredményesebb  országos 3 helyzettett. Dániel Adidas sportfelszereléseket (hátizsák, focilabda, stb.) kapott a sikeres szereplésért, amivel ismét iskoláját és Kecskemét városát képviselte egy újabb rangos Matematika versenyen.

Felkészítő tanárok: Bogdányné Pigniczki Erzsébet, Varga József, Pósa Lajos, Szűcs Gábor