Becsukták a Mercedest fenyegető nőt

2014 május 22
Megosztás
M. Beatrix bombával fenyegetőzött a Merci gyárban

Jogerősen harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték azt a 33 éves anyát, aki májusban kétszer is bombariadót csinált munkahelyén, a Mercedes gyárban. Féltékenységből tette. 

 

Sírva és bilincsben vezették a Kecskeméti Járási Bíróságon csütörtökön M. Beatrixot, aki miatt két alkalommal is ki kellett üríteni a Mercedes gyárat ebben a hónapban. A tárgyalása ráadásul csaknem egy órát csúszott, mert a városi fogdák zsúfoltsága miatt Cegléden volt őrizetben és a nagy közúti forgalom miatt a rendőrök nem értek át időben Kecskemétre. 

A gyárnak a termelésből való kiesés százmilliókba mérhető. 

A Kecskeméti Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indítványozta előzetes letartóztatását. 

A nyomozás kiderítette, hogy a 33 éves nő 2014. május 7-én 12 óra 45 perckor a mobiltelefonjáról betelefonált a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra és az ügyeletessel közölte, hogy „Pokolgép fog robbanni a Mercedes gyárban Kecskeméten!”. A bejelentés alapján a helyszínre érkező rendőrök megkezdték az épület kiürítését és a bombakutatást, ami egészen 22 óra 40 percig tartott. Ekkora megállapították, hogy nincs bomba a gyárban. A valótlan bejelentés miatt azonban mintegy 4.000 főt kellett evakulálni.

A robbantással fenyegető nő 2014. május 20-án reggel 9 óra 8 perckor ugyanazzal a mobiltelefonnal ismét bejelentést tett, de most nem Kecskemétre, hanem Miskolcra, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságra és közölte az ügyeletessel, hogy „Bomba van a kecskeméti Mercedes gyárban!”. A miskolci rendőrök értesítették a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a bejelentésről. A kecskeméti rendőrök a fenti eljárást ismét lefolytatták és a bombakutatást követően megállapították, hogy bomba, vagy más robbanó szerkezet nincs a gyár területén, azaz a bejelentés másodszor is valótlan volt. 

A kecskeméti rendőrök az eredményes felderítést követően a 33 éves nőt folytatólagosan elkövetett közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Az ügyészség szerint a robbantással fenyegetőző nő előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmény súlyossága miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Ezen kívül megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, hiszen rövid idő alatt kétszer is elkövette a cselekményt.

A nő a fenyegetést féltékenységből követte el, mivel haragudott a főnökére, aki túl sokat beszélgetett a gyárban a férjével.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte M. Beatrix előzetes letartóztatását. 

A végzés jogerős, ellene senki sem fellebbezett.