BEFEJEZŐDÖTT AZ IDŐSKORÚAK ÉS FOGYATÉKKAL ÉLŐK SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE KECSKEMÉTEN

2019 már 29
Megosztás

Befejeződött az időskorúak és fogyatékkal élők szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése Kecskeméten. A vissza nem térítendő támogatást tartalmazó projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A projekt európai uniós támogatása bruttó 89.476.900 forint volt. 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.6.2-15-KE1-2016-00003 konstrukció keretében az „Időskorúak és fogyatékkal élők szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése Kecskeméten.” benyújtott pályázaton bruttó 89.476.900 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke 100%, a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

A TOP-6.6.2-15-KE1-2016-00003 azonosító számú „Időskorúak és fogyatékkal élők szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése Kecskeméten” projekt keretében a fejlesztés eredményeként a több feladat-ellátási helyen lévő, több szociális alapszolgáltatás fejlesztése valósult meg Kecskeméten.

A fejlesztések helyszínei a következők voltak: 

• Idősgondozó Szolgálat Hetényegyházai telephelye (Posta utca 7.): 

A projekt keretében energetikai korszerűsítés valósult meg, mely tartalmazta a padlásfödém és a külső homlokzati falak hőszigetelését és a homlokzati nyílászárók cseréjét, projektarányos akadálymentesítést. Gépészeti- és elektromos korszerűsítéseket (fűtéskorszerűsítést, kazáncserét), külső és belső felújításokat. Továbbá megújult az épület tetőszerkezet, és a bádogos szerkezetek felújítása is megtörtént. 

• Támogató Szolgálat (Fecske u. 7.)

A Támogató Szolgálat részére személygépkocsi beszerzés valósult meg a projekt keretében. A jármű segítségével a rászorult személyek ellátását kívánják biztosítani a jövőben.

3. Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye (Ipoly utca 1.)

A projekt keretében a főépület kismértékű átalakítása és többfunkciós helyiségekkel történő bővítése valósult meg, és létrehoztak két foglalkoztató, közösségi helyiséget is. A felújítás energetikai korszerűsítést is tartalmazott, mellyel a padlásfödém és a külső homlokzati falak hőszigetelése és a homlokzati nyílászárók cseréje történt meg. Megvalósultak továbbá a projektarányos akadálymentesítés, a gépészeti- és elektromos korszerűsítések (fűtéskorszerűsítés, kazáncsere) és egyéb szükséges külső és belső felújítások is. 

A tetőszerkezet és tetőfedés héjazat teljes körű felújítása megtörtént, valamint felújították a bádogos szerkezeteket, és a belső falfelületek festését is tartalmazta a projekt. Melyben új bútorok, felszerelési tárgyak, szakmai eszközök beszerzése is megvalósult. 

A meglévő épület bővítése és az új helyiségek kialakítása azt a célt szolgálta, hogy a fejlesztő foglalkozásokat - mint például az önálló életvitelre való felkészítés, ezen belül is a főző szakkör, a háztartástan, és az egészségügyi ismeretek -, a kézműves foglalkozások, valamint a mozgás koordináció fejlesztése megoldható legyen csoportokban, illetve külön csoportszobákban. Egy nagy osztatlan helység kialakításával megvalósulhatott a táncfoglalkozás, a gyógytorna, a jóga, az állóképesség javítás, a fizikai erőlét fejlesztése, a sporteszközök beltéri használata is. Továbbá ez a helyiség alkalmas lesz az évente megrendezésre kerülő nagyobb rendezvények megtartására: így a farsangi, az Anyák Napi, a Mikulás, és a karácsonyi programok szervezésére.

További információ kérhető:

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály

Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu