Befejeződött a Móricz Zsigmond Általános Iskola energetikai korszerűsítése

2020 jan 13
Megosztás

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.5.1-15 kódszámú „ Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra benyújtott pályázaton 300.266.100 Ft összegű 100%-os támogatottságú, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Kecskeméti Móricz Zsigmond Általános Iskola energetikai korszerűsítésére. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A TOP-6.5.1-15-KE1-2016-00007 azonosító számú „Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Móricz Zsigmond Általános Iskolája energetikai korszerűsítése” című projektnek köszönhetően a 6044 Kecskemét, Iskola u. 1. Hrsz.: 20797/1 szám alatt található meglévő iskolaépületek energetikai korszerűsítése valósult meg.

A pályázat segítségével sor került a hetényegyházi iskola homlokzati nyílászáróinak cseréjére, a homlokzati falak hőszigetelésére és felületképzésére, integrált hő- és vízszigetelésre a lapostetők teljes felületén, a tornatermi enyhe lejtésű tetőszerkezet hőszigetelő panellel történő fedésére, a melléképületek padlásfödémének szigetelésére és fűtéskorszerűsítési munkákra. A beruházás részeként projektarányos akadálymentesítést végeztek, valamint napelemes rendszert is telepítettek. A felújítás sem alapterületi, sem funkcionális változást nem eredményezett, a fejlesztés az épület energetikai korszerűsítésére irányult.

A projekt hatására az épület hővesztesége csökkent, a közintézmény energiagazdálkodása racionalizáltabbá vált. A felújítás hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenéséhez, valamint a megújuló energiaforrások fokozottabb használatához, ezenkívül elősegíti a felhasználók komfortjának és napi életminőségének javulását.

A projektről bővebb információt a http://kecskemet.hu/?r=201835&l= weboldalon olvashatnak.

 További információ kérhető:

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály

Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu