Bekeményítettek az osztrákok, óriási a torlódás

2015 aug 31
Megosztás
közúti ellenőrzés Ausztriában

Az osztrák határrendészeti szervek közúti ellenőrzése miatt 20 kilométeres torlódás alakult ki hétfő reggelre az M1-es autópályán Ausztria felé - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője az MTI-t.

A határ előtt torlódás alakult ki és lassú a haladás az 1-es számú főúton is, szintén Ausztria felé - közölte Marczin Bence.

A többi határponthoz vezető útról nem jeleztek torlódást - mondta a szóvivő.

Az osztrák hatóságok razziája vasárnap fél kilenckor vette kezdetét. 

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter vasárnap jelentette be, hogy 

Ausztria megszigorítja a fellépést az embercsempészek ellen. Keleti határátkelőinél vasárnap estétől minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas arra, embereket rejtsenek el benne. 

Az intézkedést Johanna Mikl-Leitner belügyminiszter jelentette be vasárnap. Közölte, hogy a határ közelében, valamint a nemzetközi főútvonalak mentén ellenőrző pontokat hoznak létre. Mikl-Leitner hangoztatta, hogy az intézkedés várhatóan fennakadásokat idézhet elő a közúti forgalomban, de az emberéletek megmentése és az embercsempészek elleni hatékony fellépés érdekében el kell viselni az ilyen ideiglenes közlekedési nehézségeket.

A miniszter asszony elmondta, hogy a szigorítást egyeztették Magyarországgal, Szlovákiával és Bajorország német szövetségi tartománnyal. Ausztria keleti részén megerősítik a rendőri jelenlétet, mivel további menekültáradat érkezése várható. Stájerországból és Karintiából rendőröket vezényelnek át Burgenlandba.