Bérgyilkost foghattak Röszkénél

2016 feb 1
Megosztás
px-4 Storn

Elképzelhető, hogy súlyos bűncselekmény hiúsítottak meg a pénzügyőrök, akik a rendőrség munkatársaival közösen két betárazott maroklőfegyvert, egy darab pót tárat, valamint 36 darab éles lőszert találtak egy osztrák állampolgárságú férfinél hétfőn Röszkén. 

A fegyvereket és lőszereket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök, a rendőrséggel közösen egy Porsche Cayenne S típusú osztrák rendszámú személyautót ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. A járművet vezető osztrák férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

Az ellenőrzést végzők a nyilatkozatot elfogadták, azonban tételes vizsgálat mellett döntöttek.  A kutatás eredményesen zárult, hiszen az autó első könyöktámaszának alsó gyári rekeszéből a képen látható 1 db PX-4 STORN (hangtompítóval is bővíthető) maroklőfegyver, valamint egy darab póttár és 31 darab éles lőszer, míg a könyöktámasz felső gyári rekeszéből 1 darab SMITH & WESSON forgótáras maroklőfegyver és öt darab lőszer került elő. Mindkét fegyver betárazott állapotban volt. 

A pénzügyőrök a fegyvereket, lőszereket, valamint az osztrák férfit átadták a rendőrség munkatársainak, akik a férfi ellen visszaélés lőszerrel bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a férfit őrizetbe vették.

A rendőrség - a nyomozás érdekeire hivatkozva - nem közölt részleteket a Hírösvénynek azzal kapcsolatban, hogy a férfi mi célból tartott magánál ilyen komoly fegyvereket betárazva, amelyeket vadászatokon egyáltalán nem szoktak használni.