Besározták a Kecskeméti Jóléti Egyesületet

2023 nov 29
Megosztás

Felháborodott civilek keresték meg lapunkat, hogy évek óta békésen dolgoznak, majd a választások közeledtével egyre inkább szaporodnak az olyan jellegű híresztelések, amelyekben összemossák őket a politikával, elfeledve azt, hogy hosszú évek óta szólalnak fel szociálisan érzékeny politikusok párt és hovatartozás nélkül a rendezvényeiken.

Különösen nehezményezték, hogy egy olyan újság, amely az ellenzéki Szövetség a Hírös Városért Egyesület szószólója, elfogultan támadja cikkeiben az egyesületből nemrégen kilépett Dobos József képviselőt, miközben az ellenzéki tömörülés elnöke és ideológusa, Brúszel László, szintén meghívottja és szereplője a civil rendezvényeiknek. 

De mit is írt erről a magát szabadnak nevező sajtó: 

Legutóbb pedig egy rendezvényen együtt szólalt fel Dobos József és Szeberényi Gyula Tamás fideszes országgyűlési képviselő egy Kalló Juliannához köthető egyesület eseményén. Aki egyébként az ellenzék jelöltje volt az időközi választáson a 9. választókerületben. Pikantériája mindennek az, hogy épp azért kellett kiírni a választást itt, mert Szeberényi volt korábban a képviselő, de őt parlamenti képviselővé választották később. Ráadásul a fideszes jelölt, Jánosi István (megnyerte a választást) akkor rendőrségi feljelentést tett azzal a gyanúval, hogy valakik fizetnek a szavazóknak, ha a hölgy jelöltre szavaznak, és csak egyetlen nő jelölt volt, Kalló. Ilyen előzmények után Szeberényi védnökséget vállalt (nyilván felkérésre) a Kalló elnökölte Kecskeméti Jóléti Egyesület rendezvényén, amely az előítéletekről szólt.”

Szeberényi Gyula Tamás ciklusok óta védnöke a KEJE rendezvényeinek

Megkerestük Kalló Júliát, a Kecskeméti Jóléti Egyesület (KEJE) elnökét aki elmondta,

nem érti az egész cikket, hogy mire is akar kilyukadni, hiszen Szeberényi Gyula Tamás már 2018-ban, alpolgármesterként és azóta is védnöke a rendezvényüknek. Dobos József ugyancsak állandó meghívottja volt, - tette hozzá, de sokan mások is más pártokból. 

Véleménye szerint a rosszindulat és a feszültségkeltés szüli az ilyen cikkeket, mert aki ismeri őket és részt vesz a munkájukban nem pártokban, hanem emberekben mérik a világot.

Egy ideológia köti össze a rendezvényeik szereplőit: a tenni akarás

Dobos József a megkeresésünkre azt mondta:

az élet beigazolta, hogy jó döntés volt kilépnie az MSZP-ből és a Szövetség a Hírös Városért Egyesületből, mert most látszik mekkora szerepe is volt a kecskeméti ellenzék sikerében hiszen a mai napig nem tudják megemészteni a távozását, sőt, mostanra már a népszerűsége is tovább nőtt, mivel annyi semmitmondó, rosszindulatú cikket írtak róla, hogy akik eddig nem igazán ismerték felhívják és a támogatásukról biztosítják.

Engert Jakabné a kecskeméti szociális élet motorja, kihagyhatatlan szereplője a rendezvényeiknek

Rákérdeztük: az ellenzéki tömörülés azt is állítja, hogy aláírt egy olyan dokumentumot 2019-ben, miszerint: “amennyiben a jelölő szervezettel és frakciójával olyan feloldhatatlan konfliktusba kerül, amely választott tisztségbeli munkáját e formában lehetetlenné teszi, valamint politikailag, jogilag, illetve erkölcsileg elfogadhatatlan helyzetbe kerül, akkor felajánlja lemondását.” 

Dobos József erre a kérdésünkre csak annyit válaszolt: nem írtam alá semmit, ha lenne ilyen dokumentum, már megmutatták volna, de csak lufit fújnak, ám ez nem elég, ebből már kinőttek a kecskeméti választók, tenni kell az asztalra, mert ez a lényeg és ennek van értelme, mind a képviselőjelölt, mind a választók számára.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület háttérembere, Brúszel László sem hiányozhat sehonnan