Betöréses lopásokból élt a szökött elítélt

2016 nov 16
Megosztás
betöröfogás

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban lopás bűntette miatt állította bíróság elé azt a férfit, aki a börtönből kapott szabadságáról nem tért vissza, hanem betöréses lopásokat követett el Cegléden. A bíróság 3 év 4 hónap fegyházra ítélte a vádlottat.

A bűnügy gyanúsítottja Kecskeméten a bv. intézetben töltötte büntetését. Jutalomként 2016 augusztusában 5 nap eltávozást kapott, azonban az 5 nap elteltével nem tért vissza a bv intézetbe, megszökött.

Pénze nem volt, és esélye sem volt arra, hogy legálisan pénzhez jusson. Ezért Ceglédre ment, ahol 2016 szeptemberében két lakásba betört. Az egyik lakásból ékszereket, telefont, fényképezőgépet lopott mintegy 200 ezer forint értékben, a másik lakásban csak kutatott, de onnan nem vitt el semmit.

A Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói bravúros nyomozással azonosították a lopások elkövetőjét. A férfi ugyanis korábban és most is egy speciális kaparóeszközt használt az ajtók befeszítéséhez, ami alapján azonosítható volt.

A gyanúsítottat 2016 szeptemberében Kecskeméten, az autóbusz állomáson elfogták és a bv. intézetbe visszaszállították.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban lopás bűntette miatt állította bíróság elé s a férfit. A Ceglédi Járásbíróság 2016. november 11-én 3 év 4 hónap fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat. A fogolyszökés vétsége miatt a férfit a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség 2016 októberében állította bíróság elé. E bűncselekmény miatt a bíróság 11 hónap börtönre ítélte a vádlottat.

Egyik büntetéséből sem bocsátható feltételes szabadságra.