élet a homokon

Felszaggatott ponyvák, kifosztott kamionok az autópálya mentén

2017 nov 23
Megosztás
felhasított kaminonponyva

A Monori Járási Ügyészség nagyobb értékre üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik az M0 és M5 autópálya melletti pihenőhelyeken, logisztikai cégek parkolóiban megálló kamionok ponyváit felhasították és a szállított árukat ellopták.

Ágakkal, avarral fedte be a megölt lányt

2017 nov 7
Megosztás
vivien

A Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki több késszúrással megölt, majd egy erdőben ágak, avar alá rejtett egy fiatal kakucsi lányt.

A bűnügy vádlottja, egy fiatal férfi és az ügy sértettje, egy szintén fiatal lány korábban a Pest megyei Kakucson éltek, általános iskolás koruk óta ismerték egymást.

Felmentő ítélet született az elhíresült lepkeperben

2017 okt 30
Megosztás
védett lepke

Bizonyítottság hiányában felmentette a védett természeti terület jelentős károsodását okozó természetkárosítás és a rongálás bűntette alól a Debreceni Járásbíróság azt a kokadi gazdát, aki az ügyészség szerint 54 keleti lápibagoly lepke pusztulását okozta a Kék Kálló völgyében. A bíróság szerint a bizonyítékok nem támasztják alá, hogy a G. Ernő területén végzett beavatkozás miatt védett lepkék vagy védett növények pusztultak volna el. Az eljárás során felmerült csaknem egymilliós bűnügyi költséget az állam állja.

Madárbarát burkolat védi a gólyákat Kocséren

2017 szep 18
Megosztás
madárbarát burkolat felszerelése

Kocsér község iskolájának igazgatója értesítette az áramszolgáltatót arról, hogy áramütés miatt elpusztult egy gólya a település belterületén. A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója gyorsan intézkedett és madárvédő burkolattal látta el a madarak által látogatott helyszínt. 

Így mulat a vendég az év utolsó hétvégéjén

2016 dec 28
Megosztás

Budapesten, Hajdúszoboszlón és Szegeden igazán örülhetnek a szállásadók, ugyanis ezek a legnépszerűbb úti célok a szilveszterezni vágyók körében a Szallas.hu friss felmérése szerint. A jellemzően 1-2 éjszakás óévbúcsúztató üdülésért 20 százalékkal többet fizetünk, mint egyébként decemberben, de ez nem riasztja vissza a kikapcsolódni indulókat. Az éjféli pezsgős koccintás, a lencse és a tűzijáték már smafu, sokkal inkább a disznóvágás, a közös foglalkozások és a sztárfellépők működnek vendégcsalogatóként 2016 utolsó hétvégéjén.

Betöréses lopásokból élt a szökött elítélt

2016 nov 16
Megosztás
betöröfogás

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban lopás bűntette miatt állította bíróság elé azt a férfit, aki a börtönből kapott szabadságáról nem tért vissza, hanem betöréses lopásokat követett el Cegléden. A bíróság 3 év 4 hónap fegyházra ítélte a vádlottat.

A bűnügy gyanúsítottja Kecskeméten a bv. intézetben töltötte büntetését. Jutalomként 2016 augusztusában 5 nap eltávozást kapott, azonban az 5 nap elteltével nem tért vissza a bv intézetbe, megszökött.

Újabb 30 tanyán javulhat a vízminőség

2016 nov 8
Megosztás
tanyasi kút

Ismét sikerrel pályázott a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium „A tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatása” című felhívására. Cél: a tanyákon élők egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében szükséges vízminőség vizsgálatok elvégzése.

Kóstoljon új Koch borokat Kecskeméten

2016 nov 6
Megosztás
Koch Csaba és Fehér Anna

November 11-e Márton-nap mely hagyományosan az új borok mustráját is jelöli a magyar népszokások szerint. Az alkalomból november 11-én 18 órától az országban először a Koch Borház Kecskemétben debütálnak Koch Csaba 2016-os újborai. Az est különlegessége, hogy a pincészet legújabb bora a Prémium Néró rosé is kóstolható lesz.

A rendezvény házigazdája Koch Csaba.

Az est tervezett borsora:

Koch Hajós-Bajai Prémium Irsai Olivér 2016

Koch Hajós-Bajai Prémium Cserszegi Fűszeres 2016

Koch Hajós-Bajai Chardonnay 2016

Hét és fél évet kapott a halálos kuruzsló

2016 okt 27
Megosztás
sámán

Súlyos egészségromlást okozó testi sértés és csalás miatt 7 év 6 hónap börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a 44 éves férfit, akit egy beteg nő becsapásával vádol az ügyészség.

Oldalak