Bíróság előtt a féltékeny önbíráskodó

2023 okt 12
Megosztás

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás, rablás és rongálás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben, aki igényt tartva a volt élettársa által használt gépkocsira, egy nyilvános autómosóban vascsővel szerzett követelésének érvényt.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja - röviddel azután, hogy őt a bíróság más ügyben jogerősen börtönbüntetésre ítélte, 2022. június 29-én késő este meglátta a volt élettársát – a sértettet - egy autómosóban, amint a használatában lévő járművet mossa. Mivel a férfi az élettársi kapcsolatuk megszűnése után igényt tartott az autóra, ezért megállt, hogy számon kérje a nőt, mit keres nála a gépkocsi. Egy 1 méter hosszúságú vascsövet ütésre emelve elindult a sértett felé, miközben megöléssel fenyegette meg. Kihasználva a nő rémültségét, a férfi beült a vita tárgyát képező járműbe és olyan nagy sebességgel hajtott ki a mosóból, hogy a jobb oldali első ajtóhoz csukott mosópisztolyt és annak csövét is kiszakította.

Ezután a férfi kiszállt az autóból és a nála lévő vascsővel összetörte a hátsó szélvédőt, a kétoldali pillangó tükröket és több helyen a karosszériát, több mint 350 ezer forint kárt téve a járműben. Végül magához vette a nő iratokkal, készpénzzel és személyes használati tárgyakkal teli táskáját és távozott a helyszínről. A sértett a férfi agresszív fellépése miatt a szomszédos üzemanyag-töltő állomáson kért segítséget.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a vádlott 2021 szeptemberében Kecskeméten kirabolt egy férfit, aki egy közösségi oldalon megismert „nővel” megbeszélt találkozóra érkezve a nő helyett a vádlottal találta magát szembe. A vádlott megragadta a tőrbe csalt férfi vállát és ruházatát, aminek hatására a megfenyegetett sértett összesen 217 ezer forintot adott át a rablónak.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette mellett rablás bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.