Bitang erősek a Kecskeméti Sárkányok

2017 feb 9
Megosztás
sárkányhajók küzdelme

Immáron 6. alkalommal rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a hagyományos évnyitó Medencés Sárkányhajó Kupáját az Aquaworldben. A tavalyi bajnokság első 16 helyezett csapatát hívták meg a versenyre. A Hírös Kajak-Kenu Sárkányhajó Egyesület csapata tavaly a 15. helyen végzett, és az egy évvel ezelőtti Medencés Sárkányhajó Kupán a 8. helyet szerezte meg.

A Kupa egy fizikai erőfelmérő, ahol a csapatok látják, hogy állnak a felkészülésben. A verseny lényege, hogy egy sárkányhajó 2 végében egymással szemben ül és evez a két csapat. A cél az, hogy minimum 2 méterrel eltolja az egyik csapat a másikat. Ha egy percen belül nem érik el a 2 métert, akkor a bíró dönt annak a csapatnak a javára, amely jobban eltolta a másikat. Egy csapatban mindig 4 férfi és 2 nő evezett egyszerre.

Kemény téli alapozást elvégezve bizakodott a kecskeméti csapat a jó helyezésben, de olyan teljesítményt értek el, amire csak legmerészebb álmaikban mertek gondolni! Nehéz sorsolást kaptak, de egymás után győzték le a sorukba kerülő ellenfeleket, többek között legyőzték a tavalyi Kupán 1. és 3. helyezést elért egységeket is! Egyedül a szegedi egyesületet nem sikerült legyőzni a döntőben.

A nap pozitív meglepetése lett a kecskeméti csapat, mely a Kupán elért nagyszerű eredménye alapján jelenleg az ország 2. legerősebb fizikumú csapata!

Akik ezt a szép sikert elérték:

Kovácsné Szalontai Erzsébet

Szalontai Annamária

Győrfi János

Könyves Attila

Könyves Béla

Lővei Zsolt

Rózsahegyi Zoltán

Szeverényi Ádám cs.k.

A videók megtalálhatóak a Hírös Kecskemét SK Facebook oldalon.

 

Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Igen