Bombafenyegetése buktatta le a brutális késelőt

2023 okt 11
Megosztás

2021. április 11-én, az esti órákban, egy, a Halasi úti társasházakban élő nő a háztartási hulladékot dobta a ki a ház sarkán lévő konténerbe, amikor valaki hátulról megragadta, tenyerével befogta a száját, majd egy késsel megvágta a nyakát. A nő megpróbált a szorításból kiszabadulni, a földre került és kiabálni kezdette, hogy „Segítség! Megölnek!”.  Ekkor a férfi még gyorsan megszurkálta nő a mellkasát, majd elszaladt. Egy szemtanú üldözőbe vette a késelőt, de csak a Mátis Kálmán utcai óvoda kerítéséig jutott, amin a férfi átugrott, majd nyoma veszett. A rendőrök itt találták meg a tett elkövetéséhez használt 16 centiméteres, fekete nyelű kést. A személyleírás alapján egy 180 centimétere, sovány testalkatú, rövid hajú, kapucnis dzsekis férfit kerestek. 

A férfi áldozata életveszélyes sérüléseket szenvedett, az életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Kiderült, a nő prostitúciós tevékenységet folytatott, így az elkövetők köre elég széles volt. Egy támpontja volt a rendőröknek, a késen talált DNS minta. A nyilvántartóban tárolt adatok egyezésre azonban hosszú éveket kellett várni, egészen pontosan 2016 őszéig. Ekkor történt, hogy egy nyilvános telefonfülkéből azzal fenyegetőzött egy férfi, hogy fel fogja robbantani a bíróságot. El is maradtak aznap a tárgyalások, köztük a férfinek is egy másik büntetőügye. A rabosítása során vett minta alapján bukott ki, hogy az ő DNS-e van a 2011-es brutális támadás elkövetéséhez használt késen. 

Az ügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint a robbantással fenyegetőzés miatt, közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádirat szerint az elkövetéskor még csak 16 éves, K. István, aki nem messze lakik az elkövetés helyétől, a prostituált szolgáltatásait szerette volna igénybe venni, de a nő azt visszautasította, ennek ellenére a férfi továbbra is próbálkozott, eredménytelenül.

Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.