Bontassuk le az Aranyhomok szállodát!

2023 feb 16
Megosztás

Tisztelt kecskemétiek, örömmel számolok be arról, hogy új mozgalom indult dicső városunkban, amelynek bár voltak előzményei a történelemben, de azok mind buta és véres erőszakba torkolltak. Most azonban csupa jó szándék és városérdek mozgatja a szálakat, semmi erőszak. 

A rendszer  a következő: mint azt már tudjátok, képviselőnk, városatyánk, Király József, áldassék a neve, indítványt adott be az önkormányzathoz, hogy járjon közbe a Piaristák terén lévő tanítóképző kollégium lebontása érdekében. A tanítóképzőt, mint egykori tulajdonosaik, a református egyház kapta vissza, így a hozzá tartozó kollégiumot is. Király képviselő indoka szerint a kollégium nincs kihasználva, több éve üres, de ami a legfontosabb, küllemével nem illik a városképbe. 

Túlzó megállapítás részéről, hogy több éve sanyarú az épület sorsa az új tulajdonos kezében, mivel az egyház tulajdonjogát alig három hónapja, 2022  novemberében jegyezték be, így jelentősebb állagmegóvásra még nem lehetett ideje, de írjuk ezt a képviselő buzgó patriotizmusának a számlájára. 

Az indítvány sajnos nem tér ki arra, hogy ki állja a bontás költségeit, mi lesz a telek sorsa, ki és mit építhet oda a jövőben, vagy ha a reformátusok élőlánccal védik az épületet, mit tegyünk, de ilyen apróságokkal most ne foglalkozzunk, a lényeg, hogy megmozdult végre valami szeretett városunkban. 

Ennek kapcsán szeretném ha Király József mozgalma kiszélesedhetne és számba vehetnénk végre mindazon épületeket, amelyek városképi szempontból megértek a lebontásra. Nem kétséges ugye, hogy az első és legfontosabb épület a bontás sorában az Aranyhomok szálloda, ezt követi a Lordok Háza, harmad sorban pedig az OTP központi irodája és a rajta lévő társasház az egykori Beretvás Szálló helyén. Ekkor szépséges főterünk visszanyerné régi, szellős és napos történelmi jellegét, aztán majd Király képviselő javaslatára esetleg épülhetnének ezeken a területeken a városhoz méltó épületek. 

Persze, az ötleteknek és a lehetőségeknek se szeri se száma, ezért kérünk minden jó akaratú Kecskemétit, ne foglalkozzunk most jogállamisággal, meg Brüsszellel, hanem bontassunk végre gyönyörű városunk érdekében!

A lebontásra javasolt épületek nevét Kun Béla jeligére kérjük a kiadóba!