A Borháló újra NAGYon kitett magáért

2014 okt 18
Megosztás
Kecskemét Borháló-est

Egy szerény családi borászat csöppent bele egy belevaló, bulis kecskeméti társaságba. Nagy és Nagy borkóstoló a hírös városi Borháló szaküzletben. Napon szőtt borok a vulkán tövében.

 

Péntek este a Balaton, azon belül is a felvidék, Badacsony és környéke látogatott el a kecskeméti Borháló időszakos borkóstolójára, amelyen annak rendje és módja szerint a pótszékek is megteltek, miközben senki sem maradt éhes és szomjas.

Serfőző László a házigazda az elején még egy kicsit idegesen szaladgált, de miután sikerült még egy-két embert feltenni a csillárra lenyugodtak az érdeklődő kedélyek és kezdődhetett a tapolcai székhelyű Nagy és Nagy családi borászat elős kecskeméti borbemutatója. Nagy úr és egyik lánya nem volt túl bőbeszédű, nem is szeretik a kommersz marketing-szavakat, csak a jó és tisztességes borokat.

Az ötven hektáros borászat 16 hektoliter bort állít elő reduktív technológiával. Kiderült a végére az is, hogy a családnak ez a második jelentősebb borbemutatója, úgyhogy ezen a területen még hiányzik egy kis rutin.De nem is ez volt a lényeg, hanem az első bor, amely egy errefelé jól ismert Irsai Olivér volt, könnyed, balatoni ruhába. A hölgyek azonnal elájultak Olivértől a snájdig, enyhén napbarnított magyar gyerektől.

A férfiak azonban inkább a Nagy és Nagy borászat fő profilborára, az Olaszrizlingre bólintottak. Itt már meglepetésre voltak savak is rendesen, de ez a termőhely sajátosságából adódott, mert vulkanikus talajon cseperedett a bogyója.

A legnagyobb elismerést a borászat Savignon Blanc-ja kapta, amely a Nagy és Nagy borászatnak is az egyik díjnyertes bora.

Aztán ezen a ponton kettévált a csapat a férfiak elhúztak a borászat egyetlen, de nagyon kiváló vörös bora felé, amely egy Shyraz-Cabernet Savignon háziasítás, a hölgyek egy része pedig maradt az Olivérnél, valamint a cég meglepetés boránál egy jó érett, édesbe forduló Szürkebarátnál.

A nagy létdilemmák közben persze a hartai kolbászház termékei és a garabonciás házi sajtok nyugtatták a kedélyeket, valamint a savtól felázott bélbolyhokat.

Az egésznek estnek a hangulatát az Evergrín duó élő zenéje adta, úgyhogy este tíz óráig, a csendrendelet kezdetéig maradtak a vendégek, nyomukban pedig az üres Nagy és Nagy borospalackok maradtak. 

Aki egyébként lemaradt, vagy ki maradt, ne pánikoljon, mert a Nagy és NAgy pincészet borai mindenféle kiszerelésben kaphatóak, persze, csak a Borhálóban.

Elérhetőségek: 

Serfőző László, üzletvezető

mobil: +36 70 413 2600 

E-mail: kecskemet-eszak@borhalo.com

Cím: 6000 Kecskemét, Bethlen körút 12/c

Web

Facebook