A börtön ablakából nézheti a Csiperót

2014 okt 2
Megosztás
reptéren rekedtek

Átverte a csiperós gyerekeket, meghiúsult az utazásuk, aztán még sokak nyaralását tette tönkre egy kecskeméti repülőjegy-árusító irodát vezető hölgy. De mi tartott a zsaruknak egy évig?

 

Jó kapcsolatokkal rendelkezhet az ötvenkét éves kecskeméti B. Borbála, mert több mint egy évbe telt a hatóságoknak mire meggyanúsították sikkasztás és okirathamisítás bűntettében. 

Pedig nem okozott nagy fejtörést a nyomozóknak, mert nem csoportosan és szervezetten manipulált, sőt, még offshore cégeket sem vont bele a zsebbe rakós játékába, hanem teljesen egyedül, saját kútfőből nyúlta le mások pénzét.

Az első feljelentés 2013 nyarán született B. Borbála ellen, aki az Anibi Bt.-n keresztül már évek óta biztosított jó áron repülőjegyeket az Európa Jövője Egyesületnek, amely a nemzetközi gyermektalálkozókat szervezi. A Svédországba tartó gyerekcsoport ugyanis nem tudott elindulni, mert a kifizetett repülőjegyek nem voltak meg. Úgy több mint két és félmillió forintja bánta az egyesületnek. Aztán jött a második csapás, amikor Angliából nem tudtak hazajönni a gyerekek, mert a visszaútra már nem volt meg a jegyük, kiderült, ki sem fizették azt, igaz, Borbála először azt mondta, hogy nem az ő hibája, hanem a légitársaságé, amely meg fogja téríteni a jegyeket, de addig is az egyesület fizessen be még másfél millió forintot és egy másik járattal haza tudja utaztatni a Csiperósokat. A hölgy így négymillióval húzta le az Európa Jövője Egyesületet, amelynek vezetője Farkas Gábor szinte minden nap felsóhajt, hogy bárcsak meglenne az a pénz. 

Persze, a feljelentésen kívül megpróbáltak mindent megtenni azért, hogy meg is legyen. Borbála meg is ígérte a részükre, hogy megtéríti az összeget, de nem lett belőle semmi, ezért jogi eljárást indítottak. Az biztos, hogy egy végrehajtás már be lett jegyezve 2014 februárjában az Anibi Bt.-re, amely az irodáját bérelte a Hornyik János körúton, és húszezer forint tőkével lett alapítva. 

A gondot csak tovább fokozta, hogy kiderült, nem csak csiperós, hanem magánáldozatai is vannak a repülőjegy árusító irodának. Egyre több sértett panasza jutott el a nyomozókig, sokaknak a nyaralásuk hiúsult meg Borbála miatt. A képlet szinte mindig azonos volt: a pénzt befizették, de sem repjegyet, sem utat nem kaptak végül és a befizetett összegük sem térült meg.

Borbála először a nyomozóknak is azt ígérte, hogy megtéríti a kárt, de több mint egy év után végleg kiderült, hogy erre nincs esély. 

A kérdés csak az, hogy ennyi idő elteltével maradt-e még fedezet arra, hogy kártalanítsák a károsultakat, vagy éppen a hatóságok hiszékeny és halogató magatartása miatt nem lett az első percekben lefoglalva lehetséges vagyon, ugyanis a kár tízmilliókban mérhető.