Börtön vár a lehúzós ügyvédre

2014 júl 1
Megosztás
öreg villa Kecskeméten

Ilyen nincs és mégis van. Fiktív iratokkal húzta le a házat tulajdonosokról egy kecskeméti ügyvéd és még a fiát is magával rántotta a szarba.  Várja már a bilincs meg a végrehajtó.

 

Sok az eszkimó és kevés a fóka, tudjuk, ezért az ügyvédeknek sem megy már úgy, mint régen, többet kell dolgozniuk kevesebbért. A neves kecskeméti ügyvéd, S. Zsolt azonban ebbe nem nagyon akart beletörődni, pedig ő még nem is panaszkodhat, hiszen a városi ingatlankezelő és forgalmazó cég jogtanácsosa volt évtizedekig, vagyis a nehéz napokon is jött egy kis fix. 

Mégis elege lett, elhatározta, hogy kitör a válságból, és egy álmatlan éjszaka után kitalálta az évszázad  bűnügyét, pedig egy sörért bárki elmondta volna neki seperc alatt, hogy hülye vagy te faszikám, úgy ahogy vagy, mert meg fogsz bukni, mint Rottenbiller.

Úgy is lett. De nézzük, mit is eszelt ki a zsenidoktor.

Mivel a kecskeméti ingatlanok terén jobban mozgott, mint a paragrafusok útvesztőiben, rálelt egy régóta lakatlan ingatlanra a Villanegyedben. A ház magyar származású örökösei Amerikában élnek. Ha pedig jó messze, akkor ritkán járnak haza, könnyedén lehúzhatjuk róluk a házat, úgyse tudják meg, - gondolta a kis zseni és tapogatózásként 2008-ban dobott egy elektronikus levelet a három testvér egyikének, hogy segítene a kecskeméti házuk eladásában, de válaszra sem méltatták.

Ez még jobb. Ekkor a három testvér nevére alapított egy magyarországi bejegyzésű céget, amelynek rendkívül furmányos módon saját magát jelölte meg a kézbesítési megbízottjának és hozzájárult ahhoz is, hogy a vállalkozás használhassa székhelyként a kecskeméti ügyvédi irodáját, amely a városi ingatlankezelő és forgalmazó cég irodaházában található. A három testvér egyharmad arányban lett a cég tulajdonosa a Villanegyedben álló örökségük pedig bekerült apportként a cégbe. De mivel a triumvirátus ez időtájt békésen aludt Amerikában, kellett aki aláír helyettük. Erre is talált zseni ügyvédünk megoldást alkalmi szereplők közreműködésével, akik a hálás kérésére aláírtak bármit. Már csak egy ügyvezető kellett, aki számlát is nyitott a cégnek, ilyet is talált ötvenezer forintért. Mindez 2009-ben történt. Aztán közeledett a biznisz nagy napja, ezért még megbízhatóbb ügyvezetőre volt szüksége, így esett a választás az ügyvéd Tamás nevű fiára, aki a cég névleges ügyvezetőjeként értékesítette a cég tulajdonában lévő Irinyi utca ingatlant egy jóhiszemű vevőnek.

A 2011. május 26-án kelt adásvételi szerződés szerint a vevők huszonkétmillió forintért megvásárolták az öreg villát. A pénz persze apukánál landolt, aki ebből tizenötmilliót a hitelei törlesztésére fordított, hétmilliót meg felélt. Végül is volt egy jó éve, mert a három testvér egyike 2012-ben hazajött Magyarországra, akkor szembesült azzal, hogy a ház már nem az övéké és feljelentést tett. Innen már nem volt nehéz megtalálni a zsenidoktort. 

A szakértők szerint a ház forgalmi értéke 29 millió 200 ezer forint, vagyis S. Zsolt ennyivel károsította meg a három Amerikában élő testvért és ennyi pénz akarnak rajta most jogi úton bevasalni.

A Kecskeméti Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás büntette miatt emelt vádat az ötvenöt éves S. Zsolt ellen a napokban, a huszonhét éves fia a per másodrendű vádlottja, őt közokirat-hamisítással vádolják, akárcsak a másik három dublőrt, akik aláírtak az Amerikában élő testvérek helyett. 

A vádlottak szabadlábon védekeznek, igaz a zseni doktorra letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség. Annyi mellett legyen mondva, az ingatlan-forgalmazó cégnek tavaly óta már nem ad jogi tanácsokat és az ügyvédi kamarának is jelezte, hogy lemond az ügyvédi praxisáról, mintha ez a hivatás bármit is jelentett volna addig számára.

Hozzászólások

Ez így volt teljesen ? Hihetetlen hogy egy ügyvéd ne gondolja, hogy egy értékes villát keresni fogja a tulajdonos.............szinte hihetetlen