Börtönben a bajai csatornarendszert veszélyes anyaggal elárasztó férfi

2019 dec 23
Megosztás

A Bajai Járásbíróság hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének alapos gyanúja miatt 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki december 19-én egy tartályos kocsiból ismeretlen anyagot eresztett a bajai csatornahálózatba.

A lakosság hamarosan a lefolyókból eredő szúrós szagra panaszkodott és értesítették a hatóságokat.

A katasztrófavédelem azonnal megkezdte a kárelhárítást, a Szegedi út környékén a tűzoltók munkáját forgalomkorlátozásokkal és terelésekkel segítették nagy létszámban a rendőrök, polgárőrök és városőrök. Ezen felül a bajai nyomozók azonnal megkezdték a nyomozást az ügyben.

A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően egy napon belül elfogták a rendőrök azt a 30 éves helyi férfit, aki az eddig információink szerint egy kalocsai telephelyről szállította el az ismeretlen összetételű veszélyes anyagot. Nagy valószínűség szerint nem a bajai csatornarendszer volt a végcél, ám ez a férfit nem érdekelte.

Egyelőre még nem sikerült megállapítani az anyag pontos összetételét, de annyi biztos, a szakemberek gyorsan léptek, mivel a veszélyes anyagok reakcióba léptek a csatornarendszerben és fennállt a robbanás veszélye is. 

A csatornarendszer károsodásnak mértékéről még nincs információ.