A börtönőr csempészett mobilt a raboknak

2023 nov 16
Megosztás

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást, amely eljárásban indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A korrupciós bűncselekmény miatt elrendelt nyomozásában az ügyészség 2023. november 14-én este összehangolt eljárási cselekményeket folytatott. A bűnügyi akcióban – amelyben a rendőrség több szervezeti egysége is hatékonyan közreműködött – az ügyészség felkérésére a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség eljárási cselekményeket végrehajtva járult hozzá az eljárás sikeréhez.

A megalapozott gyanú lényege szerint az egyik vidéki büntetésvégrehajtási-intézetben körletfelügyelőként szolgálatot teljesítő férfi anyagi ellenszolgáltatásért cserébe rendszeresen vitt be tiltott tárgyakat a szabadságvesztés büntetésüket töltő fogvatartottaknak.

A börtönőr szolgálatát felhasználva, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományára vonatkozó rendelkezéseket súlyosan megszegő magatartását hónapokon át, egészen az elfogásáig tanúsította.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, kutatásokat, lefoglalásokat hajtott végre, majd a gyanúsítotti kihallgatás után, indítványozta a büntetés-végrehajtási dolgozó letartóztatásának elrendelését.

A gyanúsított letartóztatásáról – akinek szolgálati jogviszonya az őt érintő eljárási cselekmények végrehajtásának napján megszűnt – a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa ma dönt.

A nyomozás kezdeti szakban van, arról további részletek a büntetőeljárás eredményessége érdekében nem közölhetőek.