Brazilnak köze lehet Cinóber lelövéséhez

2014 júl 16
Megosztás
Domák gyilkosság helyszínelése

Már három gyanúsítottja van a Cinóber gúnynéven ismert Domák Ferenc ellen 1996. december 18-án elkövetett gyilkosságnak: a napokban a Brazil becenevű Ferencsik Attilát hallgatta ki a Nemzeti Nyomozó Iroda felbujtóként elkövetett emberölés gyanújával – értesült a PestiSrácok.hu.

A Brazil becenevű fickót a kecskeméti maffiaperben ítélték el legutóbb, most cigarettacsempészet, valamint gyilkossággal való felbujtással gyanúsítják.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi ügyvédje, Herczeg Anikó a PestiSrácok.hu értesülését sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Ferencsik Attila a 90-es években Portik Tamás üzlettársa volt az 1994-ben alapított, olajozással foglalkozó Energol Rt-ben. Az éjszakai életben otthonosan mozgó forrásunk arról is beszámolt, hogy egy védett tanú látta a gyilkosságot. Cinóber egyik jó ismerőse, aki az egykori lányfuttatóval napi kapcsolatban állt, éppen akkor találkozott a percekkel később agyonlőtt férfival, amikor a semmiből felbukkant Rohác, és közvetlen közelről kétszer fejbe lőtte a sértettet. Domák barátja azonban alaposan szemügyre vette a szlovák férfit, így az újraindított nyomozásban azonosítani tudta a több leszámolásos gyilkossággal is összefüggésbe hozott Rohácot.

Még tavaly nyáron, portálunk számolt be  elsőként arról, hogy a Prisztás-gyilkosság miatt első fokon 11 évre ítélt Portik Tamást gyanúsítják azzal, hogy megbízást adott a szlovák Jozef Rohácnak Cinóber lelövésére. Mint ismert, Cinóbert 1996. december 18-án gyilkolták meg Üllői úti lakása előtt. Korábban a kecskeméti maffiaperben 12 évre elítélt Conti Car főnök, Radnai László vallott úgy erről a bűncselekményről, hogy Portik nem egyedül, hanem cégtársaival, Drobilich Gáborral és Ferencsik Attilával közösen döntött Cinóber haláláról. Radnai arról is beszélt, hogy 2001-ben Ferencsik személyesen mondta el egy társaságban, hogy az ő megbízásukból Rohác lőttek le az egykori lányfuttatót. Ferencsik Attilát április közepén tartóztatták le, miután a gyanú szerint nemzetközi cigarettacsempészetbe keveredett. Az ügyben az Index.hu szerint érintett a testvére is, és egy rajtaütés során rajta keresztül jutottak el a nyomozók az éjszakai életben csak Brazilként ismert férfihoz.

Szöveg: Pámer Dávid – PestiSrácok.hu

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán