Bűnügyi filmfesztivál az Otthon Moziban

2023 szep 7
Megosztás

MetroPOLICE néven bűnügyi filmfesztivált szervez a Hírös Agóra Otthon mozija. A filmfesztivál együttműködő partnere a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A négynapos eseményre 2023. szeptember 21-24-én kerül sor, nevezni magyar vagy magyar koprodukcióban készült alkotásokkal lehet, nagyjátékfilm, dokumentumfilm és kisjátékfilm (élőszereplős vagy animáció) kategóriában.

A filmszínház első saját filmfesztiváljának ötlete 2016 óta érlelődik, amikor megszervezték az első MetroPOLICE Filmnapokat, a rendőr-főkapitányság támogatásával. A nagysikerű rendezvényt újabbak követték, és olyan kapcsolatot eredményezett, hogy Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos és Csenki Csabáné, az Otthon mozi vezetője megállapodott, 2023-tól minden év szeptemberében megrendezik a MetroPOLICE Bűnügyi Filmfesztivált. A fesztiválra 2020-ban, vagy azután készült, a bűnügyi filmműfaj kategóriájába sorolható filmmel (nagyjátékfilm, kisjátékfilm, animációs filmalkotás) lehet.

Az esemény célja a népszerű bűnügyi filmalkotások bemutatásán túl a bűnmegelőzés támogatása, a rendőrség szerepének bemutatása, a bizalom erősítése a lakosság irányába. Éppen ezért a filmfesztivál négy napján számtalan interaktív kísérőrendezvény, családi nap és kiállítás is várja az érdeklődőket. 

Az esemény időpontja: 2023. szeptember 21-24.

A vetítések helyszíne: Hírös Agóra Otthon mozi (6000 Kecskemét, Kossuth tér 4.).

A kísérőrendezvények helyszíne: a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, valamint 

az Otthon mozi.

A filmalkotásokat elbíráló zsűri tagjai:

- Dezső András – író, újságíró

- Urlich Gábor – Balázs Béla – díjas animációs rendező

- Kriskó János – televíziós szerkesztő, egyetemi tanár

Bővebb információ: Csenki Csabáné +36 30 9 480 890

Részletes program hamarosan: www.otthon-mozi.hu, www.hirosagora.hu

Nevezni ezen a  nyomtatványon lehet.