Campus meglepetés a Múzeumok éjszakáján

2023 jún 28
Megosztás

Nem tántorította el az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján az, hogy az Izsáki útnak a Kecskeméti Campus előtti szakasza a négysávosítási munkálatok miatt le van zárva ideiglenesen. Járművek nélkül is, kis gyalogtúrával, nem egyen a gyermekükkel a nyakukban sétáltak el a KEDO Zrt. fenntartásában működtette Campusig, amely idén is kitett magáért a Múzeumok éjszakáján.

A lezárásnak hála, semmi járműzaj nem visszhangzott az egyetem épületei között így a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulata táncművészeinek élő szoborparkja lebilincselő látvány nyújtott a Campus kertjében, ahol mindemellett egy street food retro kisbuszból árultak hűsítőket az előadás tökéletes élvezetéért. 

Barta Dóra társulatának előadását, zene és naplemente kísérte.

Odabenn elsősorban a Campus volt a látványosság, amely még mindig páratlan élmény főleg mindazoknak, akik nem itt töltik tanulással a mindennapjaikat.

Az aulában kerékpár-történeti kiállítás fogadta a látogatókat a kecskeméti Cencz fivérek jóvoltából. A gyűjteményükben megtalálhatóak az egészen kisgyermekes hajtányoktól a dongó motoros rásegítéses csaknem száz éves példányok is.

A Campus idei fő látványossága a Holovízió volt.  Mint arról ebben a cikkünkben már beszámoltunk: A Holografika Kft. egy szemüveg nélküli 3D mozirendszert alakított ki CAMPUS egyik földszinti termében. A holografikus rendszer szabad szemmel látható, nagyméretű, színes, mozgó 3D képet állít elő. Ezt egy adott pillanatban több felhasználó is nézheti anélkül, hogy a háromdimenziós vetítéseknél már megszokott és elengedhetetlennek tűnő szemüveget kellene használniuk.