Csapvíz: a legjobb szomjoltó

2016 már 22
Megosztás
Nyílt nap a BácsVÍz Zrt-nél

A kecskeméti székhelyű, 650 főt alkalmazó BÁCSVÍZ Zrt. 1994 óta rendez nyílt napot március 22-én, a Víz Világnapja alkalmából. Teltház a felújított Izsáki úti vízműtelepen.

 

Az idén mintegy hatszázan látogatták meg az Izsáki úti vízműtelepet, ahol a cég lelkes szakemberei ismertették az óvodásokkal és az iskolásokkal a városi vízellátórendszer működését, valamint a tisztítás, a csőtörésfeltárás rejtelmeit.

A cél, hogy a gyerekek és a fiatalok mihamarabb megismerjék a víz élettani hatásait, szerepét és létfontosságát, valamint az ivóvíznek az otthoni csapig tartó útját, illetve a vele járó szakmai munkát.

Az iskolás csoportok a Bácsvíz Zrt. különbuszával érkeztek turnusokban a telephelyre. A gyerekek nagyon élvezték a hatalmas számítógépet, amely vezérli a vízmű működését, vagy azokat a műszereket, amelyekkel a csőtörést tárják fel. Persze, volt vízkóstolás, közös fényképezkedés és végezetül minden látogató kapott egy ismeretterjesztő kiadványt, amelyben minden van amit a csapvízről - a víz körforgásától, az ívóvízvédelmen keresztül a szennyvíztisztításig - tudni kell.

Összegezve a csapvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, környezetbarát, egészséges, kényelmes és ugyanakkor nem hízlal.