Csináljunk prófétákat végre a térségünk borászaiból!

2019 júl 18
Megosztás

Kedves Kecskemétiek! Tudják-e azt, hogy hazai szőlőültetvények 40 százaléka térségünkben, a Duna-Tisza közén található? És azt, hogy a központjában, a Hírös városban, a vendéglátóhelyek nagy része leginkább a távoli borvidékek borait árulja, miközben ezek az üde, gyümölcsös borok, amelyek ebben a régióban készülnek, messzi városokban és külföldön kedveltek és sikeresek. Ott aratják le a babért, sorra szerzik meg a legnagyobb elismeréseket a borversenyeken.

De vajon miért nem tudnak próféták lenni a saját hazájukban ezek a kiváló borászatok?

Aki szeretne ennek a dilemmának a végére járni, az feltétlen látogasson ki július 27-én kora este a kecskeméti Domb Beach-re, ahol a Duna Borrégió Borút Egyesület szervezésében rendezik meg az I. Tóparti Pikniket, amely csaknem húsz térségi borász sétáló borkóstolójából, valamint kulturális- és gasztro-körítéséből áll.

A rendezvény ötletgazdája Feledi László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat projektmenedzsere, a Duna Borrégió Borút egyesület titkára, aki az első megyei bormustra sikerén felbuzdulva szervezte meg a kecskeméti eseményt, amelyen a minőségi borok mellett a Hírös Gasztroszínház előadása, országos hírű street food kínálat és alkalomhoz illő Dj dukál.

Az esemény bejelentésének sajtótájékoztatóját csütörtökön este tartották a kecskeméti Koch borkereskedésben. Az üzlet nagyon sok kunsági borász bemutatójának ad helyet és egyben pinceáron árusítja a termékeiket, ezzel is megkönnyítve a fogyasztókhoz való eljutástt. 

Koch Csaba házigazda elmondta: hosszú idő óta dolgoznak már azon, hogy a térség fővárosában, Kecskeméten is népszerűsítsék a régió borászatait, hogy az itt élők is magukévá tegyék végre ezeket az egyedülálló élményt nyújtó borokat. Hozzátette: az illatos fehérek, a gyümölcsös rozé borok innen indultak egykoron és most már szinte minden borvidék felvette a kínálatába, de ezeknek a boroknak akkor is itt van a hazája. Hangsúlyozta: a Duna-Tisza közi borok népszerűsítésért sokat köszönhet a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak, mert Rideg László elnök kezdetektől felvállalta a népszerűsítésüket, ilyen kezdeményezés a “Megye Bora cím, vagy a már említett Megyei Bormustra.

Szentpéteri Attila, a kiskőrösi Szentpéteri Borpince második generációs borásza hozzátette: szeretnének hagyományt teremteni ezzel az eseménnyel, amely reményeik szerint majd rangos eseménnyé fogja kinőni magát.

Frittmann Péter pedig — akinek családjának köszönhetően a Frittmann rozé fogalom lett és egyben mára divatbor — azt hangsúlyozta, hogy ennyi minőségi bizonyítás után elérkezett az idő, hogy próféták legyenek végre a saját hazájukban. 

I. Tóparti piknik - Pusztán a Gyümölcsök

Belépőjegy 5500 Forint

A belépőjegy tartalmazza: 

• Belépő a Benkő Zoltán szabadidőpark standjára 

• Korlátlan borkóstoló a Duna Borrégió több, mint 50 borából

• A Hirös Gasztroszinház Wine Tourist interaktív műsora

• Elegáns Duna Borrégiós logózott üvegpohár  

Helyszín: Benkő Zoltán Szabadidőpark strand 

Időpont: 2019.július 27 (szombat) 17.00-22.00 

Az eseményen gyűjtést szervezünk a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítványnak. 

Program: 

1. 17.00- kapunyitás 

2. 17.30: Megnyitó 

3. 17.30-22.00: Korlátlan borkóstolás a Duna Borrégió Borút Egyesület kiállító borászainál 

4. 19.00-20.00- Hirös Gasztroszinház Wine Tourist előadás 

5. 22.00 A rendezvény zárása 

Jegyek kaphatóak a kecskeméti DiVino Borbárban, a kiskőrösi Szentpéteri Borházban, valamint a kecskeméti Koch Borházban.

Részvételi jegyek korlátozott számban elérhetőek, a szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.