Dávid Csanád Kecskeméten folytatja

2014 júl 22
Megosztás
Kecskemét Kaposvár röplabdarangadó

Válogatott játékossal erősített a Közép-Európa Ligára, valamint kupa és bajnoki címvédésre készülő GORTER KRC. Dávid Csanád az „örök ellenféltől”, a Kaposvártól igazolt a Hírös városba.

 

- Csanád, Magyarország egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő és legsikeresebb klubját cserélted fel a regnáló bajnok- és kupagyőztes csapatra. Miért pont Kecskemét?

- A 2011/2012 es bajnoki szezonban kerültem Kaposvárra Dunaújvárosból, ahol 4 évet töltöttem a klubnál. A fejlődésem céljából döntöttem úgy hogy eligazolok azok után, hogy Kaposváron kétéves szerződésem lejárt. A GORTER megkeresése a legjobbkor érkezett és úgy döntöttem, hogy válltanom kell.

- Gondolom hallottál Szasa munkamódszeréről, a válogatottnál már dolgoztatok is együtt. Mit gondolsz az általa támasztott elvárásokról: még több munka, még több koncentráció, még több alázat?

- Igen, a válogatottnál nagyon megtetszett nekem Szasa edzésmódszere. A szerb mentalitás teljesen más, mint a magyar és ez nekem nagyon tetszik. Az edzéseken rend, fegyelem van, azonban az edzésen kívüli csapatösszetartások - közös meccsnézés, közös utazás a világligára – is nagyon hasznosak. …és mint kiderült Szasanál nyáron sincs leállás.

- A csapat számára a pihenésre július hónap lett biztosítva. Hogy „ízlett” a júniusi munka?

- A júniusi edzésmunka során technikai feladatokat csináltunk nagyrészt, de voltak benne erősítési munkák is. Nagyon sajnálom, hogy az utolsó héten nem tudtam részt venni az edzéseken.

- Gondolom, a csapattársak nagy részét jól ismered. Ki az, akivel esetleg már játszottál együtt, illetve mennyire megy zökkenőmentesen a beilleszkedés?

- A beilleszkedés zökkenőmentes volt. Újvárosból Banai Máté jó barátom, Tóth Andrissal is három éve a magyar strandröplabda döntőn bronzérmes helyezést értünk el. A kecskeméti játékosokat is ismertem, mióta röplabdázok.

- A csapat céljait ismerjük. Te milyen célokat tűzök ki magad elé az előttünk álló szezonra?

- Minden játékosnak az kell, legyen a szeme előtt, ami a csapat célja! Én ezt így gondolom, ezért dolgozok.

- A CEV Kupa, MEVZA, Magyar Bajnokság, Magyar Kupa, a csapat előtt álló feladatok. Milyen eredményekkel lennél elégedett?

- Egy sportoló sosem lehet elégedett. Minden percben, órában és napban jobbnak kell lenni, mint amilyen előtte volt.