Devizahitelesek figyelem!

2020 aug 12
Megosztás

A magyarországi deviza-kölcsönszerződések teljesen érvénytelenek
A Kúria 2/2014 Pje. határozatával kvázi rendezte a devizakölcsön szerződések havi vételi és eladási árfolyamrés különbözetének tisztességtelenségét, és ezen szerződési pont érvényessé nyilvánítása mellett visszatérítette azt a tisztességtelenség okán a bankokkal az ügyfelek részére.
A Parlament ugyanezen évben az árfolyamváltozás mértékét maximálva 256 Ft-ban forintosíttatta a bankokkal a devizakölcsön szerződéseket. 

Ezzel a tranzakcióval többségében kétszeresére emelkedtek és fixálódtak a havi törlesztőrészletek az általában 140 Ft-os svájci frank mellett felvett hitelek esetén.
Sajnos 2014-ben a Kúria még a nagyarányú árfolyamváltozás fogyasztóra történő teljes mértékű átterhelését nem tartotta tisztességtelennek. 

 

Ennek megállapítására csak 2020. májusában került sor a Kúria Bh.2020.05.151 számú végzésével, melyben már ugyan egyedi ügyben, azaz nem jogegységi határozatában kimondta a Kúria az árfolyamváltozás fogyasztóra történő teljes átterhelésének tisztességtelenségét azzal, hogy az a szerződés teljes érvénytelenségét eredményezi. 

 

Ebből az következik, hogy a jelenleg még fel nem mondott devizakölcsön szerződések, melyek száma több millió, mind teljes egészében érvénytelenek, mert a 2020 április 1. hatállyal bevezetett precedens a Kúriás döntések alkalmazását nem jogegységi döntés esetén is kötelezővé teszi.
Az érvénytelen szerződések jogkövetkezménye az eredeti állapot visszaállítása, azaz a hitelfelvevőknek csak a felvett összeget kell visszafizetni, mely sok esetben már most a 20 éves futamidő felénél a korábbi befizetésekkel túlnyomórészt teljesült.
Ilyen formán a fentiek alapján a bankok Magyarországon érvényesen a kölcsönszerződéseket sem mondhatták fel, illetve a felmondások is érvénytelenek. A felmondással járó jogkövetkezmények a bank felróható magatartása alapján került a hitelfelvevőkkel szemben alkalmazásra.
Ezért az összes magyarországi deviza-kölcsönszerződés károsultjai javára hatósági revíziónak kell indulni, és mindenkivel szemben el kell számolni, akitől elvették az otthonát is kártalanítani kell.
Magam is deviza-károsult lévén saját bőrömön tapasztaltam meg azt a küzdelmes jogérvényesítést, bíróságra járást, melyet ki-ki csak a saját ügyében többnyire nem tudott érvényre juttatni. Ezzel szemben mivel én nem csak a saját ügyemben jártam el, hanem a segítségetekkel, hogy megbíztatok az ügyeitek vitelével, szereztem olyan ismereteket, hogy végül a Pécsi Törvényszék döntése nyomán én már biztosan meg tudom tartani az otthonomat. Köszönöm mindannyiótoknak a bizalmat, ebből merítve jutottam oda, hogy meg tudtam menteni a házamat, de ezen ítélet már a fenti kúriai precedensen nyugszik, ezért mindnyájatoknak tudok segíteni, azaz Nektek is meg tudom menteni az otthonaitokat úgy, hogy hátralévő hosszú évek havi törlesztőrészletei is megszűnnek.
Vállalkozunk arra, hogy a megbízásotok alapján érvénytelenítjük a deviza-hitelszerződéseiteket a fentiek alapján teljes körű ügyintézéssel jogi képviselet biztosításával ügyvédi irodáink által. Várjuk jelentkezéseteket e-mailben: tempopart2012@gmail.com, telefonon: 0670/6000-134, 0670/371-0005; vagy személyesen a 6000 Kecskemét, Vágó utca 11. szám alatti utcafrontról nyíló irodánkban 10-12-ig és 16-19
A fenti tevékenységről tájékozódhattok a tempohirek.com-on és a youtube-on a nevem alatt található videókon, melyek bírósági tárgyalásokon a sajtó segítségével készültek, facebookos oldalainkon.

Borbély József

Postacím: 6000 Kecskemét, Tavaszmező utca 18.

(x)