A DK lerombolta az esélyeket

2014 aug 22
Megosztás
MSZP jelöltek Kecskeméten

Esélytelenül indulnak az ellenzéki jelöltek az önkormányzati választáson, mert nem sikerült megegyezniük, hogy ne küzdjenek egymás ellen. Egy biztos pontjuk: Hugyecz Zoltán.

 

Pénteken délelőtt tartotta Kecskeméten, a Kossuth-szobornál önkormányzati jelöltbemutatóját az MSZP helyi szervezete. Az indulók rövid bemutatása mellett a párt hat legfontosabb ajánlása is elhangzott.

Rendhagyó módon Király József egy bocsánatkéréssel kezdte beszédét. A nyolc év szocialista kormányzás miatt elfordult támogatóktól, szimpatizánsoktól kért elnézést, s megkövette őket azért, hogy a kormányzás alatti politika magára hagyta őket.

„Ezért megfizettünk, de tanultunk belőle!” – hangsúlyozta a szocialisták helyi első embere.

Kiemelte, hogy az első lépést már megtette a szervezet, ugyanis azok, akik a baloldalt ebbe a helyzetbe hozták, már nem az MSZP tagjai, illetve a legutóbbi kongresszuson már nem kaptak vezető pozíciót a tagságtól. 

Hangsúlyozta: azok az emberek vagy nincsenek már közöttük, "akiknek sajnálatos módon köszönhetjük a baloldal zuhanását, vagy pedig nem kaptak vezető pozíciót" a pártban.

A többi demokratikus párttal való szövetségkötésről elhangzott, hogy bár minden tőlük telhetőt megtettek a szocialisták vezetői, ám a közös indulás lehetősége elszállt, mert a Demokratikus Koalíció az utolsó pillanatban felrúgta a megállapodást és új feltételekkel állt elő. 

Az MSZP összevont taggyűlése egyöntetűen megszavazta azt, hogy támogatják a független polgármester-jelölt, Hugyecz Zoltán indulását. Továbbá arról is szavaztak, hogy a szervezet mind a tizenöt választókerületben önállóan méretteti meg magát az október 12-i önkormányzati választásokon. 

Király József hozzátette, hogy a „Közösen Kecskemétért” mozgalmat már másfél hónapja beindították, s a választ adó kecskemétiek véleménye alapján kristályosodott ki az a hat pont, amelyet ajánlanak a Hírös Város lakóinak.

Közös program ide, közös program oda, azzal, hogy a körzetekben - sok vidéki nagyvárossal ellentétben - nem sikerült megállapodniuk az ellenzéki pártoknak, a Fidesz jelöltjei besétálhatnak a közgyűlésbe és a fentiekből semmit sem sikerül majd megvalósítania az MSZP-nek, hála  harcos, gyurcsányista amazonoknak.

A pontok a következőek:

Eltöröljük az óvodai és bölcsődei díjakat, azaz ingyenessé tesszük minden kecskeméti család számára.

Az utak és járdák felújítását azonnal elkezdjük az ott élők bevonásával. Mindezt nem csak választási fogásként, hanem az elkövetkezendő 5 évben folyamatosan végezzük.

Közterületeink, játszótereink azonnali rendbetétele, azok folyamatos kezelése, karbantartása. - Nem csak a választások idején!

Kerékpáros közlekedés szabályos és biztonságos feltételeinek kialakítása. Őrzött biciklitárolókkal kiépítésével együtt.

Közbiztonság növelése, a városrészi rendőrőrsök újranyitásával és a polgárőrség megerősítésével.

Tiszta, átlátható közélet és városi gazdálkodást ígérünk. Így nem lesznek KSE Kft.-s, 400 milliós fiktív számlázások a városháza közreműködésével, valamint több tízmilliós „szakértői, tanácsadói” megbízások. 

Eztán a jelöltek bemutatása következett. Kiemelték, hogy önkormányzati jelöltjeik között nincs kétes, besúgó múlttal rendelkező egyén, s nincs bűnpártolással megvádolt ember sem - tette hozzá Király József.

Az MSZP jelöltjei:

1. vk. Petőfiváros – Riczu Péter

2. vk. Hetényegyháza – Bálint Imre
3. vk. Máriaváros / Belváros – Dr. Brúszel László
4. vk. Széchenyiváros / Arany J. Isk. – Dobos József
5. vk. Széchenyiváros / Szentgyörgyi A. Isk. – Kalló Julianna
6. vk. Széchenyiváros / Máriahegy – Dr. Dobos Adrienn
7. vk. Vacsihegy – Nagy Kálmán
8. vk. Belváros – Király József
9. vk. Műkertváros / Erzsébetváros – Orbán Gyula
10. vk. Hunyadiváros – Király Szabolcs

11. vk. Műkertváros / Rendőrfalu / Kósafalu – Halász Gábor

12. vk. Kisfái, Szeleifalu – Dr. Labuda Zsolt
13. vk. Árpádváros – Laskovics Diána
14. vk. Alsó – és Felsőcsalános / Szarkás / Kadafalva / Úrihegy – Szénási Tibor

15. vk. Méntelek, Katonatelep, Borbás – Juhász Roland