Egy nap alatt elfogyott a VW elektromos SUV-ja

2020 szep 26
Megosztás

Erősen nyitott a Volkswagen első, globálisan is terjeszteni kívánt tisztán elektromos SUV-ja, az ID.4. Korábban már beszéltünk róla, hogy a Volkswagen megújulásának szimbóluma az ID. termékcsalád, amit az alapoktól arra terveztek, hogy tisztán elektromos meghajtású járművek sokaságát dobhassák piacra. Ebben van segítségére a vállalatnak a MEB padlólemez, amire az ID.3 után a második családtag, az ID.4 is épült. Sajnos az ID.3 nem is próbálhatja meg meghódítani az amerikai vásárlók szívét, mert a régiós igazgató, Scott Keogh szerint ehhez nem megfelelőek a méretei.

Ám úgy tűnik, hogy az egy mérettel nagyobb ID.4 már annál inkább kelendőbb lesz ugyanezen a piacon, hiszen a típus rendelési oldalán már az látszik, hogy bizony az összes rendelkezésre álló 1st Edition kivitel elfogyott 24 óra alatt. Pontos adatot nem mondott eddig a VW, ami a rendelkezésre álló darabszámot illeti, de egy belsős értesülés szerint nagyjából 2000 darab autó volt az, amit az USA piacra szánt a gyártó, ezt a mennyiséget kapkodták el egy nap alatt.

Az oldal tanulsága alapján a 1st Edition kivitel 2021 első negyedévében, míg a Pro verzió 2021 közepétől kerülhet a tulajdonosokhoz. Az ID.4 1st Edition alapjául az ID.4 Pro Performance szolgál, amely technikai paramétereit tekintve megegyezik azzal, amint az ID. 3 kínál. A hátsó tengely előtt elhelyezett villanymotor teljesítménye 204 lóerő lett, ami mellé 310 Nm-nyi csúcsnyomaték társul.

Az autó premierje szeptember 24-én volt, aki még nem olvasta összefoglaló cikkünket az autóról, annak ajánljuk! A most elfogyott közel 2000 darab 1st Edition és az összes további autó, amit 2022-ig kiszállítanak, egyelőre a Németországi Zwickauban készül (ahol az ID.3 is), míg az amerikai gyár Chattanoogában fel nem készül teljesen az ID.4 gyártására! Itt még számtalan átalakítás, bővítés és gépesítés lesz kívánatos, amire a Volkswagen 800 millió USD-s keretet állapított meg. A gyár igazgatója szerint minden a tervek szerint halad és 2021-től az elő-szériás, míg 2022-től a végleges sorozatgyártás is megkezdődhet az üzemben.