Egymillió értékű dohánnyal akadt el az erdőben

2014 júl 16
Megosztás
Dohányfogás Vésztő külterületén

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 40 kg finomra vágott dohányt találtak egy magyar gépjárműben Vésztő külterületén. Az előkerült 1 millió forint értékű dohányt lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Vésztő külterületén közlekedtek, mikor feltűnt, hogy az előttük haladó Opel Vectra hol gyorsít, hol lassít, többször áthajt a szembe sávba, ezért úgy döntöttek, hogy megállítják és ellenőrzik. 

A pénzügyőrök az Opel mellé hajtva jelezték, hogy álljon félre, azonban a sofőr a megállás helyett gyorsított, hogy elkerülje az ellenőrzést. A pénzügyőrök a rendőrség munkatársaival közösen eredtek az autó nyomába, amelyet Doboz külterületén egy erdősávban fák és cserjék között találtak meg. Az ajtók nyitva voltak, a járműben nem volt senki. Rövid keresgélés után az autótól kb. 50 méterre előkerült egy magyar férfi, aki mezítláb, a bokrok között rejtőzködött. 

A pénzügyőrök a magára hagyott jármű mögött két fekete szemeteszsákot találtak, amelyben összesen 40 kg finomra vágott dohány volt. Megtalálták továbbá a mezítláb bujkáló férfi eldobott strandpapucsát is. A férfi elmondta, hogy a járművet ő vezette, bár jogosítványa nincs.  A kocsiban egyedül ült, a dohány nem az övé, azt nem ő szállította és dobta ki. 

A pénzügyőrök megállapították, hogy a férfi Doboz belterületén keresztülhajtott, majd a település melletti szántáson haladt tovább, nyomot hagyva egészen a települést határoló erdősávig, ahol a bokrok és cserjék között fennakadt a jármű. A pontosan nyomon követhető útvonalból arra lehetett következtetni, hogy a férfi szándékosan bújt ki az ellenőrzés alól. 

A pénzügyőrök a megközelítőleg 1 millió forint értékű dohányt, a járművet és az előkerült papucsot, valamint a rendőrök által az autóból gyűjtött szagmintát tartalmazó üveget lefoglalták, a férfi ellen a pénzügyi nyomozók orgazdaság miatt eljárást indítottak.