Egyre gyakoribbak a szerelemben fogant bűntettek

2018 nov 14
Megosztás

Két nap alatt bíróság elé állította a Szentendrei Járási Ügyészség azt a férfit, aki éjszaka, álarcban rontott rá egykori szerelme alvó családjára Szigetmonostoron.

A bűnügy gyanúsítottja, egy fiatal férfi évekkel ezelőtt együtt járt egy szigetmonostori lánnyal. Szakítottak, de a férfi sem elfogadni sem feldolgozni nem tudta a kapcsolat megszűnését.

A férfi 2018. november 11-én – annak ellenére hogy korábban kiutasították Magyarország területéről – Szigetmonostorra utazott. Azt tervezte, hogy a lány családjával a szerinte függőben maradt sérelmeit újra rendezi.

Készült a találkozásra: a kezét szigetelő szalaggal betekerte, ha netán a család kutyája megharapná, beszerzett egy doboz paprika spray-t, egy pár protektoros kesztyűt, hogy ha verekedni kell, az ökölharcban fölényre tegyen szert. Fejére kapucnit húzott, arca elé sálat tekert.

Éjfél után pár perccel így toppant be a család házába. A szülői hálószobába ment, ahol az alvó férfit, a bűnügy egyik sértettjét a paprika spray-vel lefújta. A sértett felébredt, dulakodni kezdtek. A gyanúsított többször ököllel megütötte a sértett fejét. Közben felébredt a szobában alvó nő is, a bűnügy másik sértettje. Ő a verekedést látva egy borosüveggel fejbe vágta a gyanúsítottat, így ártalmatlanná tette őt.

A sértettek értesítették a rendőröket, akik őrizetbe vették a gyanúsítottat.

A Szentendrei Rendőrkapitányság roppant hatékony nyomozást folytatott. Ezt követően a Szentendrei Járási Ügyészség két nap alatt bíróság elé állította magánlaksértés bűntettével és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntettével gyanúsított férfit.

A Szentendrei Járásbíróság 2018. november 13-án a vádlottat 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és 6 évre kiutasította Magyarország területéről. A bíróság ítélete jogerős.

Elhagyta az élettársa, ezért haragjában hamisan feljelentette

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett hamis vád bűntette miatt vádat emelt egy 52 éves jánoshalmi férfivel szemben, aki miután élettársa elhagyta, haragjában az asszonyt hamisan azzal vádolta, hogy lányával együtt kábítószert árusít.

Az 52 éves férfi tavaly október 17-én este a 112-es központi segélyhívó számon Jánoshalmáról névtelenül hamis tartalmú bejelentést tett, amely szerint egy helybeli ingatlanban kábítószert árulnak és fogyasztanak. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a vádlott által megadott címen egy lakatlan ház áll, majd az utcát végig ellenőrizve, kábítószer árusításra és fogyasztásra utaló nyomot nem találtak. Ezt követően a járőrök az egyik jánoshalmi nyilvános telefonfülke közlében igazoltatták a vádlottat, aki közölte, hogy a névtelen bejelentést ő tette. A férfi ekkor már azt is mondta, hogy a korábban megadott ingatlanban a volt élettársa a lányával együtt árusítja és fogyasztja a kábítószert. A vádlott később bevallotta, hogy a bejelentés napján délelőtt összeveszett az élettársával, majd alkoholt ivott, s miután haragudott az asszonyra, hamis tartalmú bejelentést tett a rendőrségen.

Ezután sem csillapodott azonban a férfi bosszúvágya, mert alig egy hónappal később, 2017. november 19-én délután ismételten hamis tartalmú bejelentést tett a központi segélyhívó telefonszámra, miszerint a bejelentésben megadott ingatlanban édesapja kábítószer árusítással kapcsolatban információval tud szolgálni. A kiérkező rendőröket a vádlott fogadta, aki ismételten valótlanul azt állította, hogy volt élettársa Jánoshalmán kábítószert árul. Utóbb a férfi elismerte, hogy ez a bejelentése is valótlan tartalmú volt és volt élettársát ismét hamisan vádolta meg bűncselekmény elkövetésével.

A szabadlábon lévő, büntetett előéletű vádlottat az ügyészség kétrendbeli hamis vád bűntettével vádolja. A három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, egyszerű megítélésű ügyben a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető, ezért az ügyészség a visszaeső vádlottal szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével - közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.