Elhunyt a kecskeméti színház produkciós vezetője

2022 nov 1
Megosztás

Végtelenül szomorú vasárnapra ébredtünk 2022. október 30-án. Elvesztettük színházunk egyik legfontosabb tagját, produkciós vezetőnket, Szabó Csabát, akit az egész szakma Mollyként ismer - adta hírül közösségi oldalán a kecskeméti színház.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház minden dolgozója mély megrendüléssel vette tudomásul, hogy ismét egy nagyszerű szakember, kolléga, barát szerződött az égi társulathoz.

A kecskeméti társulat az alábbiakban búcsúzott tőle:

„Drága Molly! 

Túl hamar történt ez az egész. Még nagyon sok mindent szerettünk volna mondani, kérdezni. Azt hittük, hogy még van idő. Azt hittük, hogy csak rápihensz a következő nagy megmérettetésre, és aztán együtt folytatjuk. Nagyon fogsz hiányozni; minden briliáns megoldásod, minden mulattató morgolódásod, minden huncut mosolyod. Végtelenül hálásak vagyunk neked mindazért, amit értünk és ezért a színházért tettél.

Amit örökségül hagytál, valóban egy egész élet fáradságos munkája, ígérjük, hogy vigyázni fogunk rá. Te pedig fentről felügyeld tovább a munkálatokat, hogy emlékedhez híven dolgozhassunk tovább!

Isten veled, Mollypapa!” 

Szabó Csaba

Produkciós vezető

Magyar Bronz Érdemkereszt, Magyar Teátrumi Társaság Életműdíj

1981. augusztus 21-én kezdett dolgozni a Szolnoki Szigligeti Színházban. Díszítő, zsinóros, színpadmester-helyettes, ügyelő, statiszta munkakörben egyaránt kipróbálta magát.

1996-ban Kecskemétre szerződött, színpadmester lett, majd elvégezte a Színművészeti Főiskolán a színpadtechnikusi szakot, és műszaki vezető, majd produkciós vezető lett. A 2022/23-as évadot is ebben a munkakörben kezdte meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban.