Elkezdődött az inárcsi ivóvíz-korszerűsítés

2014 szep 2
Megosztás
Gál Imre Inárcs polgármestere és a beruházók

Szeptember 2-án, kedden délelőtt az Inárcsi vízműtelepen munkavédelmi oktatással, valamint az építési terület átadásával hivatalosan is megkezdődött a nagyközség ivóvízminőség-javítási és ivóvízhálózat rekonstrukciós programjának a megvalósítása.

A több mint kétszázmillió forint összértékű beruházás keretein belül első lépésként kibővül a vízműtelep műszaki épülete, amelyben az ivóvíz ammóniumtartalmának csökkentését szolgáló szűrő- és vízkezelő berendezések lesznek beépítve. Ezzel párhuzamosan a kivitelező Hidrofilt Kft. folyamatosan végzi majd az ivóvízrendszer korszerűsítését. A jövő év elején az eddigi 100 köbméteres települési víztornyot elbontják és helyette a Március 21. utca végén egy új, kétszáz köbméteres tározót állítanak fel, amely hosszú távon biztosítja majd a nagyközség vízigényét.

Az Új Széchenyi Terv keretein belül megvalósuló beruházás nettó összköltsége 223 millió 200 ezer forint, amelynek mintegy 90 százalékát - 198 millió 277 ezer 999 forint vissza nem térítendő támogatást az Unió Kohéziós Alapja, valamint a Magyar Költségvetés közösen állja.

Az inárcsi ivóvízminőség-javító beruházás jövő év tavaszán fejeződik be.

A fotón szerepel:

(balról jobbra) Milávecz Richard, a beruházó Hidrofilt Kft. projektvezetője, Czinege István, az Inárcsi Községi Vízmű telepvezetője,  Dr. Gál Imre László, Inárcs Nagyközség polgármestere, Torma Ferenc, pályázati projektmenedzser, Anpast Kft.

A második fotón Gutta Anikó munkavédelmi oktatást tart a beruházásban résztvevőknek az Inárcsi Községi Vízműtelep irodájában.