Elkötöttek egy buszt a Volán telephelyéről

2015 már 17
Megosztás
Busz látványtervek Kecskemétről

Ilyen nincs és mégis van. Egy fiatal férfi a Volán Kecskeméti telephelyéről ellopta az egyik buszt, majd furikázni indult vele. A rendőrség nyomoz, az álsofőr megvan. És a felelősök?

 

Egyre szélesebb körbe terjeng a hihetetlen történet egy fiatalemberről, aki egyesek szerint ittas volt, mások szerint csak megszállott buszimádó. Annyi biztos, hogy a napokban elkötött egy buszt a néhai Kunság Volán kecskeméti telephelyéről (Csáktornyai utca) és bejutott vele a városba. A fáma szerint még meg is állt néhány megállónál, úgy ahogy egy igazi buszsofőrnek illik.

A rendőrség, valamint a Kunság Volán jogutódja - a több régiós volánt is bekebelező - Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. nem túl bőbeszédű az esettel kapcsolatban. Pontosabban a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva annyit közölt a Hírösvénnyel, hogy jármű önkényes elvételének bűntettében eljárást indítottak T. Attila szentkirályi lakos ellen. 

Az, hogy a férfi miként jutott be a Volán telephelyére és miként tudta elkötni az egyik buszt egyelőre rejtély, ezt próbálják a zsaruk is kibogozni.

Természetesen az ügyben kerestük a volán társaság helyi illetékeseit is, de azt mondták, ők nem jogosultak nyilatkozni az ügyben, csak a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója, illetve az ő megszólalásukra is a vezérigazgató adhat engedélyt, előzetes írásbeli kérelem alapján, úgyhogy, ha lesz is érdemi nyilatkozat majd a közlekedési társaság részéről, az napokba fog telni.