Előzetesen foglalható időpont a bírósági panasznapra

2016 nov 18
Megosztás
kecskeméti törvényszék

A Kecskeméti Törvényszék illetékességi területéhez tartozó valamennyi járásbíróságon egyszerűbb és kényelmesebb lesz a panasznapi időpontfoglalás. Az eddigi papíralapú sorszám kérést, - amelyhez elengedhetetlen volt az ügyfél személyes megjelenése – 2016. november 21. napjától felváltja a XXI. század elvárásaihoz igazodó online foglalás. A Kecskeméti Törvényszék honlapjáról elérhető program segítségével, néhány kattintással kiválaszthatja az ügyfél, hogy melyik járásbíróság panasznapján, melyik nap, pontosan hány órakor kíván megjelenni. Ezt követően a megadott e-mail címére a sorszámát is tartalmazó automatikus válaszüzenetet kap. A program okos eszközökre is optimalizálva lett, minden járásbíróságon kihelyezett qr kód használatával pillanatok alatt elérhető.

A törvényszék természetesen gondolt azokra az ügyfelekre is, akik nem rendelkeznek e-mail címmel vagy az internet világában kellő jártassággal, így nekik is lehetőségük van az előzetes foglalásra a törvényszék központi számát tárcsázva (76/519-519), ahol munkatársunk segít bármely járásbíróság panasznapjára sorszámot foglalni.

A törvényszék célja az ügyfelek széleskörű elégedettsége, ügyeik intézésének megkönnyítése, ezért ügyfélfogadási idő keretein belül a sorszámmal nem rendelkező ügyfelek is beszólításra kerülnek.

További újdonság a panasznappal kapcsolatban, hogy a törvényszék honlapján kitölthető formátumban elérhetőek a leggyakrabban előforduló pertípusok keresetlevél mintái.