Ételmérgezést kaptak a határvadászok

2017 jan 3
Megosztás
Kiskunhalasi Semmelweis Kórház

Hírzárlatot rendeltek el a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, mert tegnap és ma több rendőrt vittek be a határról a fertőző osztályra ételmérgezés gyanújával. Egyes hírek szerint több mint húsz rendőr érintett, akik nem a halasi lakatanyában étkeztek, de ebből csak néhányuk szorult kórházi kezelésre. A kórházban rendőrök is megjelentek az eset kivizsgálása érdekében és meghallgatták az érintetteket.

Lengyel János orvosigazgató a betegekkel kapcsolatos kérdésünket elhárított,a mondván ebben az ügyben nem nyilatkozhat.

Feltettük kérdéseinket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának is, amelyben leírtuk, hogy információink szerint húsz szolgálatos rendőrt vittek kórházba a déli határról. Megkérdeztük, hogy pontosan hány főről van szó, van e már felelőse az ügynek, megtalálták-e a betegség okozóját, milyen az érintettek állapota, illetve, sikerült-e a feladatot, a munkájukat nélkülük is teljesíteni a határon?

A konkrét kérdéseinkre azonban csak az alábbi szűkszavú közleményt kaptuk, úgyhogy továbbra is nyitott maradt jó néhány kérdés az ügyben.

Íme a közlemény:

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén szolgálatot ellátó hivatásos állományból több rendőr akut gyomor-bélrendszeri panaszokkal jelentkezett orvosi ellátásra 2017. január 2-án. A megbetegedések okát, körülményeit a rendőrség egészségügyi szolgálata - szakhatóság bevonásával - vizsgálja. A rendőrök szakorvosi ellátásban részesültek, kórházi kezelés alatt senki nem áll, egészségi állapotuk figyelemmel kísérése folyamatosan biztosított. A szolgálatból kieső rendőrök helyettesítése megoldott”